Нито руски, нито украински представители дадоха подробности за секретните балони,

...
Нито руски, нито украински представители дадоха подробности за секретните балони,
Коментари Харесай

Русия съобщи, че е свалила 5 украински военни балона с експлозиви

Нито съветски, нито украински представители дадоха детайлности за секретните балони, за които съветските управляващи и медии оповестяват, че следят над бойното поле през последните седмици. Украинските военни вкарват нововъведения от началото на войната през февруари 2022 година, като приспособиха дронове за по-широка приложимост против по-значителните сили на Кремъл.

Според съветските осведомителни организации украинските балони са оборудвани с джипиес модул и носят експлозиви . Твърди се, че те са по-трудни за засичане и могат да носят по-голям товар от по-малките дронове. Засега не е ясно дали са цялостни с хелий или с парещ въздух или са различен вид балони.

Балоните не могат да маневрират във въздуха. Джипиес модулът евентуално се употребява за съгласуване на освобождението на експлозивите, в случай че балонът се носи над избран регион, за да провокират суматоха на земята и да заблудят съветската противовъздушна защита.

Три украински балона и един дрон са свалени над Воронежка област, която граничи с окупираната от Русия Луганска област в Украйна. Други два балона са прехванати над Белгородска област в Русия, покрай Украйна, заяви съветското министерство на защитата.

Освен балоните, Русия заяви, че през нощта е прехванала две украински тактически ракети, 19 ракети, изстреляни от установки за залпов огън, и 16 дрона.

Министерството на защитата заяви също, че три дрона са свалени над Ростовска област в Южна Русия.

Балоните, прехванати от съветската Противовъздушна отбрана по-рано тази седмица в Липецка и Курска област, са пренасяли мини , оповестиха съветските осведомителни организации.

Украйна все по-често стартира да обстрелва съветски военни бази и инфраструктура надалеч навътре в Русия.

Киев също така заяви, че през нощта е свалил всичките 13 дрона " Шахед ", изпратени от Русия.

Нов недоверчив дрон е бил видян да лети над румънската военновъздушна база " Михаил Когълничану "

 Нов недоверчив дрон e бил открит от военните покрай румънската военна база " Михаил Когълничану " в окръг Констанца, предава Диджи24 и отбелязва, че това е вторият сходен случай за последните дни. В понеделник (15 април) дронове бяха видяни да кръжат над базата. Военни специалисти не изключват опцията безпилотните летателни апарати да са правили шпионаж.

Според първичната информация става дума за дребен граждански дрон, който е бил вдигнат покрай летище " Михаил Когълничану ". Военните радари са засекли летящия обект, само че не се е наложило да го заглушат, защото дронът е бил свален след няколко минути.

Военните са изпратили ново съобщение до прокуратурата, откакто в понеделник три цивилни дрона бяха засечени наоколо до военната база, където е неразрешено да се издига такава техника.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР