Нито ректорството, нито професорството, нито специалността на кандидат-президента имат нещо

...
Нито ректорството, нито професорството, нито специалността на кандидат-президента имат нещо
Коментари Харесай

Николай Милчев: Герджиков е само функция на Бойко-Борисовата омраза и интереси

Нито ректорството, нито професорството, нито специалността на кандидат-президента имат нещо общо с прославения началник от Банкя. Формално видяно, те са антиподи.

Тогава за какво е това предложение и поддръжка? Само поради едно-единствено нещо – поради опцията Борисов да отстрани основния си съперник Радев от президентския пост. Герджиков е единствено функционалност на Бойко-Борисовата ненавист и ползи.

Моля да ме извините за образеца, само че тъй като знам, че Борисов харесва кучета и непрестанно се хвали по какъв начин ги храни с пържоли, си помислих, че Герджиков извършва ролята на бойно куче (без да му проличава, че е такова).

Целта е едно такова „ куче “ да захапе Радев и да го отстрани. Жестока битка е това. В случая - показана не посредством челюсти и шипове, а посредством тоги и кадифе.
Метафората в действителност е безмилостна, само че тук би трябвало да се добави нещо доста значимо - разправя се, че изборите са единственият метод да спечелва демокрацията и да се избегнат цивилен войни. Единственият метод да се съобщи властта по кротичък път. Сигурно е по този начин. Но се пропущат предизборните акции. А те и у нас, и по света от ден на ден и повече се трансформират в същински цивилен войни, въпреки и студени. И всички приказки за единство на нацията се изпаряват, тъй като разединението и омразата по време на предизборните акции са толкоз мощни, че личат и кървят години по-късно.

Спомнете си какво се случи да вземем за пример по време на последните президентски избори в Съединени американски щати. Това си беше революция.

Още не е почнала официално българската предизборна конкуренция, а „ патроните “ и „ бомбите “ започнаха да летят от единия неприятелски лагер в другия. И най-страшното е, че се намразяваме с изключение на по партийна, и по битова линия – на работата си, в квартала си, в къщите си, в фамилиите си. Как след това ще се единим и ще се съединяваме, почтено казано – не знам.

Николай Милчев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР