Нито протестът се оказа достатъчно силен, така че да вземе

...
Нито протестът се оказа достатъчно силен, така че да вземе
Коментари Харесай

Дуелът протест-кабинет без победител

Нито митингът се оказа задоволително мощен, тъй че да вземе бърз, безапелационен превес и да реализира настояванията си, нито пък държавното управление се оказа задоволително решително в себе си тъй че или да продължи напред, или да може да води логичен диалог. Така разяснява социологът от “Алфа Рисърч ” Боряна Димитрова пред бТВ. Тя изясни, че обстановката е елементарна - митингът против министър председателят Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. По думите ѝ обаче нейното решение изисква каскада от политически ходове, като всеки един от тях може да отпуши непредвиден резултат.

“Наблюдаваме един ход напред, един ход обратно. Протестът получи необятна социална поддръжка, само че той през тези 30 дни не беше задоволително всеобщ. От страна на ръководещите наблюдавахме поредност от комплицирани ходове ”, сподели Димитрова. Според нея няма безапелационен победител сред протестиращи и ръководещи, само че през идващите дни може да има развиване на събитията.

Димитрова разяснява, че основни политически сили, които имат отношение към митинга, губят социална поддръжка. По думите ѝ съвсем всички губят, само че не е ясно кой ще е новият водач, който ще предложи политически решения.

Всички са наясно, че с раздробени политически сили не може да се направи огромна политическа смяна, посочи Боряна Димитрова. Тя беше безапелационна, че огромното предизвикателство след митинга е какво ще се получи като политическа класификация в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР