Нито президентът на Беларус, нито някой от военните лидери на

...
Нито президентът на Беларус, нито някой от военните лидери на
Коментари Харесай

Лукашенко: Нито аз, нито военачалниците ни искаме детинска война

Нито президентът на Беларус, нито някой от военните водачи на страната биха желали да стартират нова война в Европа. Това съобщи беларуският държавен глава Александър Лукашенко, съобщи БелТА.

„ Искам да бъда явен освен като президент на тази страна, само че и като индивидът, който дава отговор за въоръжените сили. Нито аз, нито някой от нашите генерали и военни водачи не би желал детинска война “, посочи той.
Лукашенко: На полско-беларуската граница е цялостно с гробове на мигранти, Полша крие
На полско-белоруската граница се появиха доста безименни гробове на мигранти, само че полските управляващи скриват тази информация. Това сподели пре...
Прочети повече
В същото време беларуският президент означи, че нежеланието не значи безучастие, изключително „ когато пред очите ни е образецът за началото на Великата отечествена война “. Той напомни, че Беларус тогава е бил „ подложен на колене “. Всички приказваме за подвиг, само че забравяме за грешките, които бяха позволени, сподели още Лукашенко и означи, че тези неточности не би трябвало да се повтарят.

В средата на януари Лукашенко пък твърдеше, че 30 000 задгранични бойци, дружно с техника и муниции, са съсредоточени наоколо до границите на Беларус с Полша и балтийските страни. Той също по този начин наблягаше, че сред 8 000 и 10 000 американски военнослужещи са ситуирани в тези страни " на ротационен принцип ".

Припомняме, че Беларус и Русия се договориха да проведат взаимни военни учения „ Съюзническа решителност “ сред 10 и 20  февруари.

Още: В Беларус стартират взаимни бойни учения с Русия
Лукашенко заплашва: Беларус ще отговори на всички нови наказания
Беларус ще отговори на всички нови наказания, съобщи президентът на страната Александър Лукашенко. Според него беларуските управляващи се опитв...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР