Нито парламентарната демокрация е заплашена, нито ще има диктатура заради

...
Нито парламентарната демокрация е заплашена, нито ще има диктатура заради
Коментари Харесай

Караянчева готова да свиква парламента много бързо, не говори конкретно за спорните нови закони

Нито парламентарната народна власт е застрашена, нито ще има тирания поради прекъсването на работата в зала на Народното събрание. В това увери ръководителят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева. И подсети, че по Конституция Народното събрание може да бъде призован в 4 хипотези, в това число от 48 депутати. Ще свикам за 24 часа Народното събрание при искане, няма да очаквам 7-дневния период в правилника на Народното събрание, даде обещание тя.
На въпрос на Нова телевизия не може ли да се наеме нова, по-голяма зала, Караянчева уточни, че с изключение на депутатите, непрекъснато работят още 100 души администрация. Депутатите пътуват и до своите изборни региони, доста контакти имат – не можем да осигурим стерилизация на безусловно всичко, добави ръководителят на Народно събрание.
Караянчева добави, че непрекъснатите комисии към Народното събрание не престават да работят – те са от по 20 души, като работят по друго време, ще бъдат в зала за 100 души и ще могат да стоят
Нарушаваме всички правила – работим повече от 15 минути един до различен и нарушаваме здравните разпореждания, посочи ръководителят на Народното събрание. " Не мога да бъда спокойна, като виждам сътрудниците един до различен – някои с маска, някои без маски ", добави тя.
Можем да гласуваме законопроект на едно четене, със съвещание на водещата комисия в същия ден. Имаме разновидности, акцентира Караянчева и не се съгласи, че в този момент Народното събрание тотално стопира.
Караянчева се оплака и, че предходната седмица ГЕРБ отстъпила на Българска социалистическа партия да направи документ с режим на работа. Това било направено и като пристигнало време за автограф, социалистите не подписали – единствено те, по думите на ръководителя на Народното събрание.
Мерките на страната - съответни или не?
Попитана за адекватността на Закона за изключителното състояние, отговорът беше: " Ситуацията е доста динамична ". " Понякога и опозицията дава рационални оферти ", продължи Караянчева, давайки образец, че би трябвало да има конструктивизъм.
Председателят на Народното събрание съобщи и, че никой не бил дал неограничени пълномощия на изпълнителната власт. В конкретика - такова нещо наподобява следенето на трафичните данни, което Караянчева не разяснява. Тя не разяснява и, че през преходни и заключителни разпореждания на Закона за ограниченията за изключителното състояние се направиха редица промени в други закони, което е причина те да продължат да работят и след това.
" Ние сме за това да се поправяме взаимно ", сподели още ръководителят на Народното събрание за какво имаше президентско несъгласие върху текста на Българска социалистическа партия за спекулата в изключителния закон. И не пропусна да попита какво зависело от президента: " Не може във време на рецесия (...) да приказваш на 3 март присмехулно за вируса ", възмути се Караянчева. Тя не разяснява всъщност задоволителни ли са или не готвените ограничения на страната в поддръжка на стопанската система.
" Повярвайте ми, не съм очаквала българските жители да са толкоз дисциплинирани ", уточни още ръководителят на Народното събрание.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР