Нито лев от приходите от таксата мост няма да постъпва

...
Нито лев от приходите от таксата мост няма да постъпва
Коментари Харесай

Иван Белчев: Не съм съгласен с Пенчо Милков относно законопроекта за такса Дунав мост

Нито лев от приходите от таксата мост няма да постъпва в бюджета на Община Русе

Депутатът от " Демократична България " Иван Белчев внесе законопроект част от таксаДунав мост да остава в Русе, който обаче не бе подсилен от Народното събрание. Кметът на Русе разкритикува плана, като съобщи, че не е добре написан. В отговор Белчев написа следното във Facebook:

" Не съм склонен с изявлението на кмета на РусеПенчо Милков по отношение на нашия законопроект част от таксаДунав мост да остава в Русе - " Ние да не сме русенска република, ще внесеш законопроект да ти дават на теб пари. Тези тирове, с цел да дойдат тук, мачкат територията на цялата страна.

Законопроектът, който може да бъде одобрен... (е) Русе като граничен град би трябвало да види своя интерес през интереса на другите гранични градове и да каже по този начин – от всички такси не да ни дават на калпак... идентични пари от страната, идващи от оборудванията. За граничните градове да се дават по коефициент, т.е. повече пари. За градовете, през които минават тировете - коефициент по-нисък от граничен град, само че по-висок от другите. “

Тоест съгласно кмета Милков всички градове, през които минава трафика, би трябвало да получават повече пари занапред, а тези, които са гранични градове най-вече. Това е законодателната смяна, върху която той работи. Бих я подкрепил, звучи разумно. Но...

Предвид скупчването на тирове, тапите, невъзможността на жителите на Русе, Мартен, Николово, Сандрово, Сливо поле и други да се придвижват свободно, замърсяването на въздуха, рушенето на общински пътища, шума на цели квартали в Русе, злополуките поради мощния трафик, не бих пренебрегнал нашия законопроект и не бих го определил с думите на Пенчо Милков - " Законопроектът за таксамост е импортиран, с цел да бъде отритнат "

Нашето предложение е към този момент усъвършенствано и с дефиниран най-малък %, който да остава в ОбщинаРусе. Същото ще се отнася и за всички общини, които имат или ще имат такива уреди (мостове, тунели и/или планински проходи), за които ще се дължи такса и трафика носи отрицателни последствия за общините. Добър образец дава Гюргево, където избрани проценти от таксамост остава в общината.

Русе може да употребява парите за възстановяване на пътя и неговото разширение, шумоизолиращи пана по бул. България, работещо осветяване по пътищата, разчистване, залесяване, а за какво не и за потребностите на самия град.

В никакъв случай не се отхвърляме от внасянето още веднъж на усъвършенстваното ни предложение. Предварително на всички русенски депутати ще обясня, че тези пари няма да се харчат от сегашния кмет и актуалните общински съветници, а от тези, които ще бъдат определени на идните локални избори, т.е. най-вероятно от парламентарно показаните сега.

Каузата е за Русе! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР