Нито колегите от Щаба, нито аз чуствам вина и ще

...
Нито колегите от Щаба, нито аз чуствам вина и ще
Коментари Харесай

Проф. Кантаржиев разкри, че никой не е каран да лъже за починалите от COVID-19

Нито сътрудниците от Щаба, нито аз чуствам виновност и ще ви кажа за какво. Още март месец казахме, че пикът ще е средата или третата половина на април. Слава Богу, пъкълът не беше в цялата страна, а на избрани места. Това сподели шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. доктор Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, приключва Медицинска Академия - София през 1981 година, като пред Българска национална телевизия. Той отговори на въпрос дали усеща виновност за това, че е използвал думата пъкъл като предизвестие на хората.

"Кой ви сподели, че е свършило? Не е свършило! Просто се появиха позитивни данни ", сподели Кантарджиев и акцентира, че цифрата на предаване е спаднало.

41 са новите инфектирани у нас

10 души заразяват от 8 на 5. Но инфекцията е измежду нас и всяко разпределяне може да докара до клъстери, каквито имаме в Самоков и Сърница.

"Аз като кажа нещо, първо съм го чел в влиятелен теоретичен източник. И второ, постоянно съм го коментирал с сътрудниците. Доказа се, че като умират хората с или от ковид, биха могли да живеят още 10 години. Та, значи, в случай че имаш съпътстващи болести, минава по-тежко ", сподели експертът.

И акцентира още, че никой не е карал хората да пишат, че е починал от ковид.

Доц. Кантарджиев сподели, че е притеснително нарастването на броя на инфектирани в прилежащите ни страни. Той сподели, че поради мюсюлманския празник и събирането на повече хора около Рамазан Байрам е довело то това, както се е случило и в Сърница.

"Следим към 5 периметра, измежду които броя на новодоказаните случаи, дали са клъстери, какъв брой хора са в лечебните заведения, какъв брой са заетите кревати, какъв брой са в интензивни грижи, какъв брой от тях са на респиратори. Даже да отпаднат всички ограничения, ви подсигурявам, че доста хора ще не престават да си мият ръцете, да носят дезинфектант, ще лимитират срещите си ", сподели Кантарджиев.

Той се пошегува, че около ковид "доста хора разкрили топлата вода ", визирайки това, че доста упорства хората да си мият ръцете.

"Оказа се, че много съзнателни хора има в България. Те са 90% от популацията. И оцениха, че ограниченията не бяха крути, само че навременни ", уточни още Кантарджиев.

Доц. Кунчев изясни от кое място пристигна хаосът с данните за COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР