Нито коалиционният партньор, нито партията на вицепремиера Валери Симеонов имат

...
Нито коалиционният партньор, нито партията на вицепремиера Валери Симеонов имат
Коментари Харесай

Каракачанов и НФСБ не са чували Газпром да пречи на добива ни на газ

Нито съдружният сътрудник, нито партията на вицепремиера Валери Симеонов имат информация, подкрепена с съответни сигнали за това съветският колос " Газпром " да пречи за добива на петрол и газ в България.

Репортер на потърси партията на Симеонов - НФСБ за коментар по отношение на вчерашните думи на вицепремиера за ролята на " Газпром " по отношение на личния рандеман на газ на България. От там обаче отхвърлиха да разясняват тематиката. Към момента на обява на материала господин Симеонов не беше открит на персоналния си телефон за коментар.
Припомняме, че през вчерашния ден (19 февруари) Симеонов съобщи пред телевизия " Европа ", че съветският енергиен монополист е главната причина България да не може да се възползва от енергийните си запаси. Симеонов запита косвено сътрудника си " родолюбец " и силов вицепремиер Красимир Каракачанов за какво българските служби не вършат нищо по въпроса.
" Аз съм бил на конгреса на UKIP на Найджъл Фараж във Англия, навръх годишната конференция, където бяха изложени обстоятелства за намесата на Русия непосредствено през " Газпром " в саботирането на опитите за рандеман на личен петрол и газ, което става в България. България за какво няма личен петрол и газ?! Това, което стана в Генерал Тошево да вземем за пример - непосредствено " Газпром " се намеси през няколко паравоенни организации, които се изсипаха в Генерал Тошево и симулираха всеобщ митинг. Включително имам съмнение за тези мудни темпове, с които се изследва находището при " Хан Аспарух ", " Силистар ", едни забавяния, едни полугодишни прекъсвания, имам мощни подозрения, че и там има въздействие на съветски стопански ползи ", сподели Симеонов.
Днес (20 февруари) обаче Каракачанов съобщи, че няма данни " Газпром " целеустремено да пречи за добива на петрол и газ в България. " Нямам такава информация. Истината е, че когато се заприказва преди няколко години за шистов газ, имаше лобита, които подкрепяха финансово " за " или " срещу " идеята за рандеман на шистов газ ", съобщи той.
За Каракачанов е проблем, че по този начин и на хората не е било обяснено каква е разликата при рандеман на стандартен газ и шистов газ. " Русия като един от най-големите експортьори на газ за Европа няма интерес другаде да бъдат разработвани други залежи, тъй като това би понижило техните доходи. Но за целенасочени опити и подривни дейности в България - нямам такава информация ", повтори той в изявление за Българска национална телевизия.
Припомняме, че в края на предходната година малко над половината от гласоподавателите в община Генерал Тошево участваха в локален референдум против добива на газ в региона и близо 97% от тях дадоха отговор позитивно на въпроса " Против ли сте община Генерал Тошево посредством Общинския съвет или кмета на общината да утвърждава устройствени проекти, определящи територии за изследване, рандеман, преправка на петрол, природен газ, твърди горива, минни боклуци? ". Този излаз от допитването не е неочакван, като се има поради мощната атака на локални зърнопроизводители, подкрепяни от кмета на общината и от политици против плана на " Русгеоком БГ " за рандеман на стандартен газ.
Находището " Спасово " е част от открити в блок " Добрич " находища на природен газ, които съгласно предварителни данни са 1 милиарда кубични метра. Фирмата " Русгеоком БГ ", която е проучила терена и има контракт с страната за създаването му, обаче съобщи, че няма да се откаже от капиталовите си планове.
В региона има рандеман на стандартен газ, само че от по-малко кладенци.



Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Икономика  Габриела Козарева става началник на Агенцията за поощряване на дребните и междинните предприятия Габриела Козарева става началник на Агенцията за поощряване на дребните и междинните предприятия  Синдикална оценка: На мъжете им трябват повече пари, тъй като ядат повече Синдикална оценка: На мъжете им трябват повече пари, тъй като ядат повече  Харчим по 20 лв. за остарели облекла от онлайн магазини Харчим по 20 лв. за остарели облекла от онлайн магазини  Приходите от интернационален туризъм през 2017 година надминават тези от рекордната 2016 година Приходите от интернационален туризъм през 2017 година надминават тези от рекордната 2016 година  Едно семейство у нас се нуждае от 2300 лева месечно, в София - от 3000 лева Едно семейство у нас се нуждае от 2300 лева месечно, в София - от 3000 лева Интервю Още Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен деспот?
Колко скелета има в дрешника на Путин? Цялата публична био...
Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Любовта след влюбването
В началото на една връзка всичко е елементарно. Пеперудите в стомаха, розовите облаци, желанието да сте с този човек непрекъснато и да му показв...
КЗД скочи в отбрана на Кошлуков, станал жер... Сидеров желае парламентарна комисия за дело... Рамо до рамо с Борисов, Орбан действително се прочие.. Григор Димитров още веднъж е №4 НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Конфуз: Роклята на фигуристка се смъкна...
В извънредно неприятна обстановка изпадна френската фигуристка Габриела Пападакис по време на изпълнието на късата стратегия при танцо...
Дневен хороскоп за 20 февруари Путин продължава да не се появява Миналото на Путин - ужасното детство ли го... Слави и " Ку-Ку бенд " с концерт в максимален... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Румен Радев пред паметника на Левски: Дн...
Днес сме Република, само че чиста ли, свята ли? Това попита в словото си президентът Румен Радев по време на отбелязването на 145 годин...
Русия не вижда риск в присъединението на... Новините: Най-важното за деня, 19 февруари Чавушоглу: Никой не може да спре турската... Дачич: Западът си заравя главата в пясъка...  www.expert.bg  Агенцията за дребни и междинни предприятия с нов началник Агенцията за дребни и междинни предприятия...  Българи сътвориха чатбот, който ни подсеща за значими медицински прегледи Българи сътвориха чатбот, който ни подсе...  Порожанов: ОСП би трябвало да обезпечава обективен приход на фермерите Порожанов: ОСП би трябвало да обезпечава справ...  Цветанов: Един финансов въпрос на НЗОК се трансформира в политически Цветанов: Един финансов въпрос на НЗОК с...  www.iwoman.bg  Слави Трифонов ще пее в в най-голямата зала в Европа Слави Трифонов ще пее в в най-голямата з...  Кокосови трюфели с кашу Кокосови трюфели с кашу  5 знака, че можеш да се довериш на колегата след невярност 5 знака, че можеш да се довериш на партн...  Организират първата Арабска седмица на модата Организират първата Арабска седмица на м...  http://www.sportlive.bg  ЦСКА е платил най-малко половин милион за Едвин Джеси ЦСКА е платил най-малко половин милион за Едв...  ВИДЕО: Гуардиола се нахвърли на треньора на Уигън в тунела ВИДЕО: Гуардиола се нахвърли на треньора...  Страховита травма в Локо (Пловдив) Страховита травма в Локо (Пловдив)  Мъжете започнаха с две победи и една загуба на Мъжете започнаха с две победи и една заг... Интервю Още Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен деспот?
Колко скелета има в дрешника на Путин? Цялата публична био...
Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Нови Най-четени Най-коментирани Сашо Диков напуща BiT... 89 0 Габриела Козарева става началник на Агенцията за поощряване на дребните и с... 64 0 Венецуела пусна национална криптовалута... 83 0 Кюрдите винят Русия в даването на зелена светлина на Турция за унищожа... 112 0 Дисциплината " Медиен мониторинг на социалнит

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР