Нито хората, нито каквато и да било храна може да

...
Нито хората, нито каквато и да било храна може да
Коментари Харесай

5 рецепти, които повишават имунитета и ви предпазват от настинки

Нито хората, нито каквато и да било храна може да ви подсигурява съвършено здраве. Случва се да кихнете, да вдигнете температура или да се разболеете от грип от самото начало на годината. Особено при промяната на сезоните от летен към зимен и противоположното, се следят пикове на простудните болести.

Това е и времето, в което би трябвало да извършите всичко допустимо, с цел да останете здрави. Това несъмнено е значимо преди всичко за вас самите, само че и за хората към вас.

Следващите предписания ще ви оказват помощ да се предпазите от неприятните признаци на простуда и да повишите имунитета, а даже в случай че към този момент сте се разболяли, ще ви оказват помощ да се възстановите по-бързо.

Елда с мед

 5 предписания, които покачват имунитета и ви защищават от настинки Снимка: Мина Димитрова

Когато става въпрос за облекчение на признаците при грип и настинка, тази примес може да направи цяло знамение в студената нощ. Медът има прелестен усет и е извънредно добър антиоксидант.

Супер имуностимулираща чорба от гъби и ечемик

Ако обичате така наречен гъби фунги, ще се радвате да чуете, че те са приети за доста положителни имуностимулатори още епохи обратно. Тази чорба съчетава лечебните свойства на гъбите и е богата на фибри, витамин C, които в композиция с ечемика защищават от микроби и бактерии.

Бъз, нар и ябълков оцет

 5 предписания, които покачват имунитета и ви защищават от настинки Снимка: Албена Асенова

Ябълковият оцет е приет със своите изгоди за здравето, само че по никакъв начин не е прелестен за пиянство. Богатият на антиоксиданти сок от бъз и нар омекотява киселия усет от оцета и го трансформира в прелестен коктейл.

Зеленчукова чорба

Куркумата е в светлината на прожекторите за храни, богати на имуностимулатори, само че със своя изострен усет и послевкус може да се окаже сложна за усвояване. Богата и кремообразна зеленчукова чорба обаче може да прикрие куркумата под завесите на копринено пюре от сладки картофи и моркови, богато на витамин A.

Зелен чай и джинджифилов тоник

 5 предписания, които покачват имунитета и ви защищават от настинки

Освежаващ джинджифил и стръкчета мента измежду изобилието от антиоксидантен зелен чай може да се трансформира в извънредно освежаваща напитка. Ако изпитвате усложнения със съня, а предпочитате да приемате напитката, преди да си легнете, е добре да употребявате зелен чай без кофеин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР