Нито ГЕРБ-СДС, нито ПП-ДБ, пожелаха да излъчат председател на Общинската

...
Нито ГЕРБ-СДС, нито ПП-ДБ, пожелаха да излъчат председател на Общинската
Коментари Харесай

Не се разбраха кой да оглави ОИК в Пловдив, управляващите отказаха поста

Нито ГЕРБ-СДС, нито ПП-ДБ, пожелаха да излъчат ръководител на Общинската изборна комисия (ОИК) в Пловдив. Интерес към поста демонстрираха „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, само че заради липса на съглашение окончателният избор ще бъде изработен от Централната изборна комисия. Това стана ясно след консултациите при кмета Здравко Димитров за избор на състав на ОИК в Пловдив.
В срещата участваха представители на всички партии и обединения от 49-ото Народно заседание. На място бяха тествани техните пълномощни и се удостовери тяхната легитимност. Радослава Ташкова представяше обединението ГЕРБ-СДС, Николай Гюров- коалиция „ Продължаваме промяната- Демократична България “, Ангел Георгиев – партия „ Възраждане “, Росица Кавърджикова – Движение за права и свободи, Калин Милчев и Иван Петков – партия „ Българска социалистическа партия за България “, а Димитър Арнаудов – партия „ ИТН “.
Съставът на ОИК-Пловдив е 27 членове, от които един ръководител и един секретар, най-малко двама зам.-председатели (максимум четирима) и 23-ма членове. Решение на ЦИК дефинира и съотношението на партиите в комисията – ГЕРБ-СДС -8, ПП-ДБ) -7, „ Възраждане “- 4, Движение за права и свободи – 4, Българска социалистическа партия – 3, ИТН– 1. На консултациите партиите следваше да реализират единодушие, по отношение на разпределението на състава.
За заместител – ръководители на ОИК бяха препоръчани представители от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Партиите обаче не реализираха единодушие за ръководител и секретар на комисията.
След правене на протокола от консултациите и изпращането му в ЦИК от там ще назначат ОИК-Пловдив, въз основа на направените оферти от участниците.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР