Нито ЕС, нито САЩ имат интерес от търговски сблъсък, заяви

...
Нито ЕС, нито САЩ имат интерес от търговски сблъсък, заяви
Коментари Харесай

Европейските стоки не са заплаха за САЩ, увери Еврокомисията

Нито Европейски Съюз, нито Съединени американски щати имат интерес от търговски конфликт, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.

Европейски Съюз и Съединени американски щати си сътрудничат в региона на сигурността, по тази причина нито европейски, нито американски произведения могат да основават опасност за другата страна, добави той. Говорителят заяви, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще беседват в границите на срещата в Г-20 в Осака, с цел да обсъдят осъществяването на договореностите от предишното лято.

Миналата седмица Съединени американски щати отложиха със 180 дни решението за въвеждане на мита за вноса на европейски коли.

Напълно отхвърляме изказванието, че нашият авто експорт е опасност за националната сигурност, разяснява по този мотив еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом. Тя уточни, че Европейски Съюз е подготвен да контракти лимитирано комерсиално съглашение със Съединени американски щати по разпоредбите на Световната комерсиална организация.

Тръмп заплаши да наложи 20 на 100 мито на вноса на европейски коли тази година с обяснението, че има търговски дисбаланс, който заплашва националната сигурност на Съединени американски щати.

Юнкер посети предходната година Съединени американски щати и се споразумя с Тръмп да работят дружно за свеждането на съществуващите мита до съвсем нулево ниво при промишлените артикули отвън автомобилостроенето, както и Европейски Съюз да купува повече полутечен газ от Съединени американски щати. Наскоро Европейска комисия заяви, че вносът на полутечен газ от Съединени американски щати за една година се е утроил.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР