Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е

...
Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Политически рейтинг не се прави върху трупове

Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е изключена и досега. Хипотезата, че журналистката е нападната поради работата си, все още не намира каквато и да е опора в доказателствата по делото. Това, което се работи сега, главно е обвързвано с версията за непринудено нахлуване.

При разпита пред немските управляващи Северин Красимиров не отхвърля осъщественото ликвидиране. Той го разказва фрагментарно и отхвърля да приказва за половото посягане. Тези пояснения обаче не кореспондират със събраните доказателства. Няма информация, която да сочи предизвикателство от страна на жертвата. Става дума за жестоко, брутално нахлуване, явно под остатъчното въздействие на алкохол, а може би и наркотични субстанции, чиято съществена цел е била полово посягане.

Бързото откриване е резултат на професионална работа и положителното стичане на събитията.

Престъплението не е планувано и е непринудено, поради това, че е осъществено измежду бял ден, на публично място. Контактът сред жертвата и килъра е бил безусловно инцидентен и в деня на убийството. Няма доказателства двамата да са се познавали преди този момент или Виктория Маринова да е била следена.

Що се отнася до мненията от медии и представители на европейски институции, беше задействан умишлен сюжет, който целеше да покаже, че в България убиват публицисти поради тяхната проверяваща активност.

Победи истината, само че този сюжет ще се повтаря и има своите политически измерения. Политически рейтинг не се прави върху трупове.

Огромна част от обществото има съображение да гледа с съмнение на правоохранителните органи, само че в този случай той подсигурява, че те са си свършили работата.

За нас е от голяма важност разпитът тук.
На този стадий няма данни причинителят да има някакво заболяване, а и държанието му след убийството - организирането на бягство в чужбина, показвало, че няма подобен проблем. Въпреки това следва и психиатрична експертиза.

След инспекцията на строителната компания " Джи Пи Груп " е формирано досъдебно произвеждане за пране на пари, в границите на което е натрапен запор на превод за 14 млн. евро от физическо лице. Парите са усвоявани от свързани лица и свързани компании.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР