Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е

...
Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е
Коментари Харесай

Цацаров: Нито една версия за убийството на Виктория не е изключена

Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е изключена и досега.  " Хипотезата, че журналистката е нападната поради работата си все още не намира каквато и да е опора в доказателствата по делото. Това, което се работи сега, главно е обвързвано с версията за непринудено нахлуване ", обясни в " Здравей, България " по Нова тв основният прокурор Сотир Цацаров.

При разпита пред немските управляващи Северин Красимиров не отхвърля осъщественото ликвидиране. Той го разказва фрагментарно и отхвърля да приказва за половото посягане. Според Цацаров обаче тези пояснения  не кореспондират със събраните доказателства. Той показва, че няма информация, която да сочи предизвикателство от страна на жертвата.

" Става дума за жестоко, брутално нахлуване, явно под остатъчното въздействие на алкохол, а може би и наркотични субстанции, чиято съществена цел е била полово посягане.

" Интересна детайлност от следствието – когато отидохме в Русе дружно с  министъра на вътрешните работи и когато към момента една огромна част от информацията за причинителя не беше събрана, там ни чакаше направен психопрофил от специалистите от Института по криминалистика към Министерство на вътрешните работи. Когато в този момент чета този профил, първо той дава отговор на 90% на личността и претекстовете на причинителя и второ, също така, той е и едно удостоверение за много добра професионална работа ", каза още Сотир Цацаров.

Във връзка с мненията от медии и представители на европейски институции Сотир Цацаров съобщи, че е бил задействан " умишлен сюжет, който целеше да покаже, че в България убиват публицисти поради тяхната проверяваща активност ".

За инспекцията на строителната компания " Джи Пи Груп " Сотир Цацаров изясни, че е образувано  досъдебно произвеждане за пране на пари, в границите на което е натрапен запор на превод за 14 млн. евро от физическо лице.

Парите са усвоявани от свързани лица и свързани компании, сподели още основният прокурор. Едновременно с това на ДАНС са предоставени други дейности, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски планове, както и това, че в действителност парите са усвоявани от свързани лица и свързани компании.

Пред NOVA от компанията оповестиха, че не  запорирани техни средства, а на свързани с компанията компании.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР