Нито една страна не може да се справи сама с

...
Нито една страна не може да се справи сама с
Коментари Харесай

Уан Цишан: Политизирането на търговски въпроси ще наруши сериозно глобалния икономически ред

Нито една страна не може да се оправи сама с провокациите на днешния свят, съобщи вицепрезидентът на Китай Уан Цишан в речта си пред Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

„ Политизирането на стопански и търговски въпроси, както и потреблението на стопански наказания при най-малките провокации, ще наруши съществено увереността на пазарите. Не бива една страна да упреква други за личните си проблеми, а да следва път за развиване, който най-добре подхожда на нейните действителности и да се стреми към общ разцвет посредством неприкритост и съдействие “, акцентира Уан Цишан, добавяйки, че международната стопанска система се нуждае от структурни промени и развиване, учредено на нововъведенията.

Вицепрезидентът удостовери още веднъж кардиналната позиция на Пекин, че на комерсиалния протекционизъм би трябвало да бъде даден отпор и да бъде предпазен многостранният търговски режим. В същото време той акцентира, че икономическите и търговски разногласия би трябвало да бъдат разрешавани посредством разговор. „ Китай работи за реализирането на своята фантазия за национално възобновление и ще продължи да се придържа твърдо към политиката на отворени порти и търсенето на обща полза. Ние приветстваме останалите страни да станат част от китайското икономическо развиване, да споделят дружно пазарните благоприятни условия и да вземат участие в самодейността „ Един пояс, веднъж “, която се трансформира в нова платформа за интернационално съдействие “, сподели Уан Цишан.

В речта си вицепрезидентът уточни също, че Русия е „ градивен състезател в международното икономическо ръководство “. С годишен стокооборот сред Пекин и Москва от близо 100 милиарда $, Китай е решен да продължи да работи за разширение и задълбочаване на двустранните връзки във всички посоки, добави Уан Цишан.

Сред участниците в тазгодишното издание на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург са френският президент Еманюел Макрон, японският министър председател Шиндзо Абе и ръководещият шеф на МВФ Кристин Лагард. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР