Нито една от мерките на правителството не обслужва малкия и

...
Нито една от мерките на правителството не обслужва малкия и
Коментари Харесай

Нинова: Мерките на правителството обслужват близки до властта фирми

Нито една от ограниченията на държавното управление не обслужва дребния и междинен бизнес. Тези ограничения са направени, с цел да отидат парите при околните до властта компании.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с представители на Българска асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България, оповестиха от пресцентъра на партията.
Тази среща е част от почналите съвещания на Българска социалистическа партия с представители на разнообразни браншове за нужните ограничения от преодоляването на икономическата рецесия, подбудена от изключителното състояние в страната.
„ Хотелиерският и ресторантьорски отрасъл е най- засегнатият от тази рецесия, на процедура той е премахнат . Мерките на държавното управление звучаха добре, само че на процедура са неприложими за дребния и междинен бизнес. ” Това сподели Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията.
По думите му оповестената от държавното управление мярка 60:40% не е действителна: „ Мярката не е 60:40 Характерната за сектора заплата е 610лв, т.е работодателя получава получава 360лв, а би трябвало да върне под формата на осигуровки 250 лева Така помощта е от 110лв. ” Той акцентира и че заведенията имат загуба от 2 милиона и 200 хиляди лв. от изхвърлена стока, върху която ще би трябвало да се заплати и Данък добавена стойност.
„ Ако рецесията продължи до юли, повече от половината заведения няма да могат даже да отворят още веднъж. Няма да отворят, тъй като няма да устоят до тогава, изхвърлили са и цялата си стока, която не могат да купят отначало, а също и тъй като не се взеха ограничения по отношение на наемодателите, а формираните разноски за февруари като ток, вода и наем няма да спрат.
В момента се случва голяма междуфирмена задлъжнялост. ”, сподели Алибегов. Той изрази мнение, че тези ограничения работят единствено за огромните бизнеси, и че концепцията да се запази целият личен състав не работи: „ Фирмите могат да задържат от 5 до 8% личен състав. Не можем да разберем по какъв начин взимането на заем ще помогне на хора, които не работят.
„ Изводите от чутото от вас са тежки. Първият е, че нито една от ограниченията не обслужва дребния и междинен бизнес. Тези ограничения са направени, с цел да отидат парите при околните до властта компании “ съобщи Корнелия Нинова. Тя акцентира, че този отрасъл не желае пари от страната, а протегната ръка, с цел да не банкрутират и хората да не останат без работа.
Нинова осведоми, че Българска социалистическа партия още веднъж ще предложи в Народното събрание настояванията на дребния и междинен бизнес ,които съответстват с политиката на Българска социалистическа партия най-много за помощ на тези близо 500 000 служащи, заети в сектора. Тя акцентира, че левицата няма да се откаже от битка със спекулата и още веднъж ще предложи ограничения за справяне с нея: „ Според публични данни на Стокови тържища и борси всяка седмица цените порастват, като страната ни е преди всичко по повишаване на храните в цяла Европа. След спекулата с маските, тя ще стартира и при храните. Ние няма да се откажем от тази тематика ”.
„ Подходът да се предлага една мярка за всички браншове е неработещ. Този бранш безусловно е спрял своята работа. Те не работят и нямат никакви доходи – няма по какъв начин да заплащат даже и 40% от заплатите плюс обществените осигуровки. Това сподели националният представител и член на Комисията по икономическа политика и туризъм Жельо Бойчев. Той изясни, че методът на ръководещите би трябвало да бъде по отношение на всеки отрасъл и вредите, които той търпи: „ Ще предложим ограничения, с цел да помогнем на дребния и междинен бизнес.
На срещата участваха и евродепутати и народни представители от левицата от комисиите по бюджет и финанси и стопанска система и туризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР