Нито една лъжица и вилица няма да вземе никой от

...
Нито една лъжица и вилица няма да вземе никой от
Коментари Харесай

Отец Никанор: И една лъжица няма да се вземе от Гигинския манастир

Нито една лъжица и вилица няма да вземе никой от Гигинския манастир.

Отец Никанор прикани да не се популяризират подправени вести, а новината за продажбата на светата обител поради дълг от 300 000 лева към КТБ той дефинира като подправена и част от предизборната акция, когато " се хвърля тиня ".

Манастирът продължава да дължи тези пари от заем, който е усвоен два месеца преди банкрута на КТБ. Парите изтекоха, не знам къде, уточни отец Никанор. Избрана е била компания с добра строителна процедура, само че по думите му, " около сухото, гори и мокрото ". Обезпечението на заема се дава от компанията, а не от манастира, изясни Никанор.
 Продават Гигинския манастир на търг поради дълг от над 330 000 лева
Продават Гигинския манастир на търг поради дълг от над 330 000 лева

Синдиците на КТБ търсят парите.

След банкрута на банката ремонтът е изработен с друга компания, като ремонтираното крило към този момент е даже се употребява.

Отец Никанор отхвърли изрично да може манастирът да се продаде против дълг. Това е неразрешено от закон. Съгласно промените и допълненията на Закона за вероизповеданията, настоящи от 1 януари, молитвените храмове не подлежат на наложително осъществяване. Самите синдици на КТБ обаче имат цялостното законово съображение да отпишат дълга от салдото и кредиторът да продаде това свое обвързване.

Припомняме, че манастирът стана прочут около спонсорството на банкера Цветан Василев, обвиняем сега по делото за банкрута на КТБ.

Преди банкрута на банката Василев беше изографисан в манастира в село Гигинци в качеството му на ктитор (спомоществувател) и епитроп (църковен настоятел, който се грижи за финансовите дела). Освен Василев беше изобразена и неговата брачна половинка.
 Отец Никанор: Бизнес се прави с една дума
Отец Никанор: Бизнес се прави с една дума

Заменилият Уолстрийт с Гигинския манастир отец, разказа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР