Нито една керемида няма да се сложи в Банско и

...
Нито една керемида няма да се сложи в Банско и
Коментари Харесай

Борисов: Нито една керемида допълнително в Банско

Нито една керемида няма да се постави в Банско и нищо друго от този въжен превоз няма да се направи. Това даде обещание министър председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание в обновената Зала 3 на НДК, където в петък кабинетът ще бъде дружно с колегиума на еврокомисарите.

„ Демокрацията позволява митинги ", сбито разяснява Борисов във връзка непрекъснатите манифестации на псевдоеколозите против построяването на втората кабинка.

Т. нар. екологични организации искрено лъжат за Банско, възмути се по-рано през вчерашния ден в ефира на Нова тв вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него казусът с лифтовете и плажовете касае директно българския туризъм и влизането на повече пари в хазната. " На хората в Банско им писна някой да приказва от тяхно име и поради това идват в София на митинг. Процесът е явен. Първо организационен проект, по-късно капиталово желание. И в случай че в това капиталово желание има нещо отвън лифтове и спортни уреди, аз персонално ще гласоподавам против него и ще се извиня ", увери Каракачанов.
Световни зведи в ските удариха в това време рамо на Банско. Асовете Херман Майер-Херминатора и Марк Жирардели дадоха сериозна поддръжка на българския ски курорт №1.

Министър-председателят на България Бойко Борисов, получи първо приветствено писмо от Херман Майер, именит австрийски играч по ски алпийски дисциплини, повторен олимпийски първенец от Олимпиадата в Нагано през 1998 година, троент международен първенец от Вейл 1999 и Бормио 2005. Австриецът приветства решението на Министерски съвет за развиване на ски-зона Банско и на зимния туризъм в България като цяло.

" Приемете моите откровени поздравления за взимането на единственото вярно решение за развитиена ски-зона Банско, позволявайки на повече българи и чужденци да получат достъп до Национален парк Пирин ", написа Херминатора.
Ден по-късно и Жирардели, който е първия петкратен притежател на международната купа в алпийските ски също написа писно на премиера Борисов. " Скиорите, сноубордистите и планинарите от целия свят са същинските другари на природата и те са хората които имат най-силна връзка с планината, се чете в писмото на Жирардели. - Развитието на планинската и ски инфраструктура разрешава повече хора да спортуват и да практикуват туризъм и по този метод да претърпяват великите чудеса на българската природа. Надявам се, че това решение ще открие нова епоха на обществената политика на българския туризъм, спорт и опазване на природата защото не може да има нищо по-добро от тези три неща да работят дружно ". И Херминатора, и Жирардели желаят на Борисов всичко най-хубаво през новата 2018-а година и го чакат още веднъж на ски пистите в Банско!

Дузина български спортисти и известни персони отпред с Христо Стоичков, Радослав Янков, Лъчезар Танев, Сани Жекова, Тихомир Иванов, Габриела Петрова, Любо Ганев, Димо Тонев, Мария Гроздева, Ути Бъчваров, Наско Сираков и Илияна Раева оповестиха преди дни че поддържат решението на държавното управление за развиването на Банско и зимния туризъм в България. Те се оповестиха в поддръжка на построяването на втори въжен превоз в Банско. Популярните лица приканиха и за присъединяване в шествието довечера в София, което е проведено от съдружие " Бъдеще за община Банско " и ще се състои в 18 ч. на ъгъла на бул. „ Витоша " и бул. „ Патриарх Евтимий ". Очаква се в шествиото хепънинг под надпис " Аз желая да карам ски в България " да вземат присъединяване над 10 000 души. По бул. " Витоша " почитателите на ските ще стигнат до Министерски съвет, а от там до площад " Александър Невски ", където ще прерастне в концерт. Участие в него ще вземат DJ Sprite, международния първенец по бийтбокс Skiller & Atesh и брейкденсърите от Pachoville Crewи Sofia City Breakers. Също по този начин ще се включат и Елица Тодорова, братя Пищолски и Тита. Събитието се поддържа от скиори и сноубордисти от всички зимни центрове в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР