Нито една държава не може да ни каже или да

...
Нито една държава не може да ни каже или да
Коментари Харесай

Македонски вицепремиер: Никой не може да ни диктува какви са нашата идентичност и език

Нито една страна не може да ни каже или да ни диктува каква е нашата еднаквост и какъв език приказваме. Не е добросъседство, в случай че това го прави твоят комшия, съобщи през днешния ден вицепремиерът по европейските въпроси на районен съд Македония Никола Димитров в послание към есенната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург.

В речта си Димитров засегна въпроса за европейската интеграция на страната и за направените от нея жертви, както и за разочарованията поради блокадата и за наложеното два пъти от страна на България несъгласие.
 „ Плусинфо “: Правителството на районен съд Македония се помири, че Европейски Съюз няма да я одобри „ Плусинфо “: Правителството на районен съд Македония се помири, че Европейски Съюз няма да я одобри
Архитектурата на Европейския съюз стартира да се трансформира преди две години, когато френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е необход...

Според Димитров „ разногласието ” с България не е териториален, а е обвързван с другата интерпретация на историята. Той засегна и въпроса за символиката на Съвета на Европа и Страсбург и на европейските полезности, които се застъпват за разнообразието и зачитането както на идентичността, по този начин и на всеки език.

Той оцени като голословна забележката на някогашния външен министър Екатерина Захариева, че „ в Северна Македония се дискриминират тези, които се самоопределят като българи и има диалект на омразата ”.

„ Във връзка с обвиняванията в дискриминация беше установено, че няма нито една тъжба за дискриминация на тази основа, нито тъжба в Европейския съд за правата на индивида. Запознат съм с други случаи, само че те не са против нашата страна. Не знам, какви са тези обвинявания, за които се приказва в българското общество от страна на българските политици. Ние сме мултиетническа страна. Нашата конституция и политическата ни традиция съблюдават правилото, че всички сме идентични и живеем в един дом. Тази наша политика не се споделя от всички страни в района ”, сподели Димитров, който напомни, че през днешния ден в страната завършва преброяването, по време на което.

Той акцентира, че би трябвало да се приказва намерено за обвиняванията в дискриминация, само че е проблем, по който няма постъпили недоволства.

По отношение на речта на омразата Димитров акцентира, че никой от представителите в държавното управление не популяризира диалект на омразата. За разлика от районен съд Македония, по време на предизборната акция в България имаше депутати, чиито изявления „ могат да бъдат интерпретирани като директни искания към Северна Македония и като диалект на ненавист ”.
 БНП: Европа да отбрани българите и българското културно завещание в районен съд Македония (СНИМКИ) БНП: Европа да отбрани българите и българското културно завещание в районен съд Македония (СНИМКИ)
Европейските и българските институции да подхващат дейности за отбрана на българското културно завещание в районен съд Македония, възвръща...

„ Фактът, че го описвате като повишаване на гнева и на говора на омразата, е породен от обстоятелството, че вие им казвате кои са и каква е тяхната история, техният език. Разбираемо е, че в такива условия има възмущение. Осъждаме сходни произшествия ”, сподели Димитров.

Той уточни, че българската политика по отношение на Северна Македония не е в интерес на другарството, а на антагонизма.

„ Вие подхранвате това ”, обърна се Димитров към Захариева.

Той акцентира, че страната му няма друга опция, с изключение на Европа.

„ Ако Европа не извърши своите задължения и обещания, ще изгуби доверието на народа и на популацията, което живее в тази част на Европа ”, съобщи македонският вицепремиер.
 Атанас Величков: В районен съд Македония разрушавам монументи, само че драпаме към Европа Атанас Величков: В районен съд Македония разрушавам монументи, само че драпаме към Европа
Клепач е малко село в община Прилеп. Според преброяването от 2002 година популацията е 160 души. Селото остава в историята с обстоятелството, че там...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР