Нито една болница в страната не е във фалит. Това

...
Нито една болница в страната не е във фалит. Това
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма болница, която да е в състояние на фалит

Нито една болница в страната не е във банкрут. Това разяснява в коридорите на Народното събрание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Той добави, че „ Пирогов “ има потребност от преструктуриране.
 
„ Н ие сме подали в прокуратурата осем случая въз основата на инспекциите , които преди няколко месеца ви съобщихме и тези материали са на тяхно разположение, те ги проучват и преценят дали да влязат някъде, или не. Засега няма болница, която да е в положение на банкрут. Ние направихме оздравителни проекти на всички лечебни заведения и най-много на най-тежките лечебни заведения, които се извършват и с всеки месец финансовото им състояние се усъвършенства “, сподели здравният министър.

 
Той изясни още, че идната седмица ще влязат в „ Пирогов “ с съответен възстановителен проект:
 
„ Той ще усъвършенства в забележителна степен финансовото му положение - както ще усъвършенства разноските, по този начин и ще усъвършенства структурите в болничното заведение “, уточни министър Ананиев.

 
По думите му „ Пирогов “ има потребност от преструктуриране на отделенията .
 
„ В Пирогов, да вземем за пример, има четири хирургии. Има четири ортопедични отделения . Просто ненужни структури, ненужни началници, управнически личен състав, когато могат да се усъвършенстват тези структури “, сподели още здравният министър. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР