Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е

...
Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е
Коментари Харесай

Москва отрече участието си в свалянето на полет MH17

Нито един зенитно-ракетен комплекс на съветските въоръжени сили не е прекосявал руско-украинската граница, съобщи съветското министерство на защитата в отговор на оповестените през днешния ден заключения на интернационалния екип , който проверява свалянето над Украйна през 2014 година на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17 , съобщи ТАСС.

Според интернационалния проверяващ екип ракетата " Бук " , която е свалила самолета , е била на въоръжение на съветската 53-а зенитна ракета бригада, основана край град Курск, откъдето е била трансферирана в Източна Украйна.

" Запознахме се с изказванията на днешната конференция на представителите на интернационалната следствена група по следствие на злополуката на малайзийския Боинг , изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна . Нито един зенитно-ракетен комплекс на съветските въоръжени сили в никакъв случай не е прекосявал руско-украинската граница ", съобщи съветското министерство на защитата.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че злополуката на Боинга се дължи на потребление на украински зенитно-ракетен комплекс " Бук " , съобщи министерството.

-->

Международната следствена група е изключила от следствието на събитията показания на очевидци на нещастието , че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили. Следователите са обосновали изводите си единствено с компютърно редактирани изображения от обществените мрежи, означи съветското министерство на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР