Нито един представител на опозицията в Беларус не влиза в

...
Нито един представител на опозицията в Беларус не влиза в
Коментари Харесай

В парламента на Беларус няма да има опозиция

Нито един представител на опозицията в Беларус не влиза в състава на долната камара на Народното събрание, излъчен на изборите през вчерашния ден, предадоха международните организации, като се позоваха на Централната изборна комисия.

На уеб страницата на комисията са качени имената на определените депутати и тяхната политическа принадлежност. Всички те са от партии и организации, подкрепящи властта, или са работили до момента в държавната администрация.

Сред новоизбраните депутати има дипломат на Беларус в Турция, някогашен министър на информацията, почитан кадър на президентството, заместник-министър на защитата и някогашен представител на външното министерство. Сред новоизбраните депутати е и " Мис Беларус " Мария Василевич.

Вчера жителите на Беларус избираха 110 депутати в долната парламентарна камара по мажоритарната система.

" За президента няма значение дали там ще има трима-четирима самозабравили се опозиционери. Нали не те ще дефинират политиката на Народното събрание, още по-малко на страната ", съобщи беларуският президент Лукашенко, откакто през вчерашния ден гласоподава на изборите за долната камара на беларуския парламент, оповестява съветската редакция на Би Би Си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР