Нито един представител на опозицията в Беларус не влиза в

...
Нито един представител на опозицията в Беларус не влиза в
Коментари Харесай

Без опозиционни депутати в новия парламент на Беларус

Нито един представител на опозицията в Беларус не влиза в състава на долната камара на Народното събрание, излъчен на изборите през вчерашния ден, предадоха международните организации, като се позоваха на Централната изборна комисия.

На уеб страницата на комисията са качени имената на определените депутати и тяхната политическа принадлежност. Всички те са от партии и организации, подкрепящи властта, или са работили до момента в държавната администрация. Сред новоизбраните депутати има дипломат на Беларус в Турция, някогашен министър на информацията, почитан кадър на президентството, заместник-министър на защитата и някогашен представител на външното министерство. Сред новоизбраните депутати е и " Мис Беларус " Мария Василевич, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера жителите на Беларус избираха 110 депутати в долната парламентарна камара. За тези места се бореха над 500 претенденти. Избирателната интензивност беше 77,22 %, с 3 % повече, в сравнение с изборите през 2016 година

Членовете на долната камара се избират по мажоритарната система.

Изборите бяха следени от 400 наблюдаващи на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, както и от наблюдаващи на Общността на самостоятелните страни (ОНД). Тези от ОССЕ ще разгласят заключенията си по-късно през днешния ден. Представителите на Оперативно-наблюдателно дело към този момент споделиха, че не е имало нередности.

Още през вчерашния ден обаче опозицията, която имаше двама депутати в досегашния парламент, съобщи, че на изборите е имало всеобщи измами. Двама досегашни депутати, както и други опозиционни водачи не бяха позволени да се кандидатират за новия парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР