Нито един от тримата български борци в сутрешната сесия не

...
Нито един от тримата български борци в сутрешната сесия не
Коментари Харесай

Двама от българските борци ще чакат шанс в репешажите на Световното

Нито един от тримата български борци в утринната сесия не съумя да доближи до полуфиналите на Световното състезание в класическия жанр в казахстанската столица Нур-Султан. Двама от тях обаче резервират шансове да стигнат до медалите през репешажите.

В категория до 67 кг Дейвид Димитров доближи до четвъртфиналите, в които отстъпи на датчанина Фредрик Берехуус с 0:6. Преди това Димитров победи поредно индиеца Маниш Маниш (10:1) и американеца Елис Коулман (5:1). За да получи право да взе участие в репешажите Димитров ще се надява по-късно през днешния ден Берехуус да завоюва полуфинала си с руснака Артьом Сурков и по този начин да го изтегли в борбата за бронза.

Подобна е и ориста на представителя ни в категория до 87 кг Тарек Абделслам. Натурализираният египтянин загуби още на 1/16-финалите от германеца Денис Кудла (1:3). Кудла обаче доближи до полуфиналите и при нова победа над украинеца Жан Беленюк ще даде късмет на Абделслам да се бори в репешажите.

Всякакви шансове за орден загуби Кирил Милов в категория до 97 кг, който падна на старта от иранеца Мохамадхади Сарави. Сарави доближи до четвъртфиналите, само че в тях загуби от арменеца Артур Алексанян, с което лиши Милов от очаквания за репешажите. Евентуално място в мачове за бронзовите медали ще обезпечи на Димитров и Абделслам квоти за Олимпийските игри в Токио следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР