Нито един от големите вносители и производители на гориво у

...
Нито един от големите вносители и производители на гориво у
Коментари Харесай

Властта в един глас: Пробив в акцизната система? Няма такова нещо!


Нито един от огромните вносители и производители на гориво у нас не изнесе данни за очистване и манипулиране на записи от БАЦИС. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по време на взаимно съвещание на комисиите по вътрешна сигурност и публичен ред и по бюджет и финанси поради информациите, че акцизната система е била „ пробита”.

В студиото на „ Тази сутрин” шефът на петролната и газова асоциация Андрей Делчев уточни, че единствено за половин година към 300 000 транзакции са били изтрити от БАЦИС, като опасности за сигурността е имало от самото начало от май 2013 година до настоящия миг.
От една страна, ДАНС откри накърнимост на системата, само че от друга в хода на инспекцията бяха изисквани данни от всички компании, които са подписали сигнала. Нито един от огромните вносители и производители на гориво у нас не изнесе данни за очистване и манипулиране на записи от БАЦИС “, сподели Цацаров.

По думите му няма занемареност, както и длъжностно или компютърно закононарушение: "Данни за такова твърдяно заличаване на записи или очистване, манипулиране на записи може и да изнасят представителите на асоциацията в телевизионните студия, само че нито пред ДАНС, нито пред прокуратурата са го създали ".

Директорът на Агенция „ Митници “ Георги Костов посочи, че за петгодишният интервал, в който БАЦИС работи, е регистриран растеж от 23,1% на приходите от данък в бюджета на страната. „ През 2012 година приходите са над 4,4 милиарда лв., а тази година – над 4,9 милиарда лева Имаме 930 млн. лева растеж за петте години от началото на работата на системата ", разясни той.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев също разясни, че при инспекцията е оценена цялата налична информация, само че не са били установени нарушавания. /bTV
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР