Нито един от финалистите на конкурса Lunar XPRIZE няма да

...
Нито един от финалистите на конкурса Lunar XPRIZE няма да
Коментари Харесай

Конкурсът Lunar XPRIZE на Google остана без победители

Нито един от финалистите на състезанието Lunar XPRIZE няма да се оправи в границите на крайния период, изтичащ на 31 март 2018 година.
Съобщението бе оповестено в уеб страницата на Гугъл Lunar XPRIZE, където се споделя, че нито един от участниците в конкуренцията не е съумял да приготви задачата си, заради финансови, механически и други проблеми.

Конкурсът Lunar XPRIZE се организира единствено за частните компании и бе разгласен от Гугъл и фондът XPrize още през 2007 година. Идеята е на Луната да бъде изпратен галактически уред. Правилата са следните: да се реализира меко кацане на галактически уред на повърхността на Луната, който би трябвало да измине разстояние от 500 метра и да стриймва до Земята видео с висока резолюция. Първата частна компания, която успее да направи това, поличава премия от $20 милиона. Има доста спомагателни награди, част от които бяха раздадени още при подготовката на задачите.

Въпреки междинното финансиране, екипите не съумяха да се приготвят. Така да вземем за пример, Moon Express при започване на 2017 година съобщи, че ще употребява ракетата Electron за своя галактически уред MX-1E. Но първото изстрелване на Electron бе неуместно, а второто се реализира при започване на тази година и в този момент времето е незадоволително.

Организаторите на Lunar XPRIZE означиха, че състезанието е довел до редица позитивни промени и ще бъде удължен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР