Нито един от четиримата младежи, срещу които тече разследване по

...
Нито един от четиримата младежи, срещу които тече разследване по
Коментари Харесай

Нито един от разследваните за тормоз на деца в Плевен не живеел в общинско жилище

Нито един от четиримата младежи, против които тече следствие по сигнал за систематичен тормоз на деца от плевенски учебни заведения, не живее в общинско жилище. Това е посочила осъществената от общинското дружество " Жилфонд " в Плевен инспекция по случая.
" Двама от тях към този момент са пълнолетни. Живели са в общински жилища преди 3-4 години. Майка им сключила брак с различен мъж и има още четири деца. Тя е настанена в общинско жилище като ново семейство. Синовете ѝ от първия брак нямат право и не живеят в него ", разясни Полина Георгиева, шеф на " Жилфонд " - Плевен.
В общинско жилище живеела бабата на двамата пълнолетни. Възрастната жена поддържала съвършена непорочност и ред в дома. Срещу нея нямало нито един сигнал за каквото и да е нарушаване, добавя Полина Георгиева.
Тя нямала информация за другите двама разследвани по сигнала за изнудване и тормоз на плевенски деца, тъй като те не са живели в общински жилища.
Плевенската районна прокуратура продължава работа по формираното на 5 март досъдебно произвеждане във връзка постъпил сигнал за систематичен тормоз над възпитаници от плевенски учебни заведения. Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на разпит пред арбитър на потърпевшите, за назначение на правосъдни експертизи и други процесуално следствени дейности.
" Засега нямаме какво да прибавим към към този момент изнесеното в уеб страницата на прокуратурата. При възможна смяна на фактическата и правна режисура по делото, ще ви осведомим навреме. Всичко е въпрос на следствие и определяне на обстоятелства и данни, с цел да може прокуратурата да вземе надлежно решение ", сподели за Actualno.com прокурор Добринка Матеева, пиар на Районната прокуратура в Плевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР