Нито един официален представител не е обвинил България в каквато

...
Нито един официален представител не е обвинил България в каквато
Коментари Харесай

Ген. Димо Гяуров с нова версия за взрива на Кримския мост: Не е камионът, няма осколки

„ Нито един формален представител не е обвинил България в каквато и да е съпричастност, като се изключи малко косвени думи на шефа на следствения комитет на Руската федерация, който сподели, че камионът е минал през България и изпълнителите са украинци, съветски жители и непознати страни, които са им оказвали подпомагане, разбирай България. Някои от формалните медии загатват България с противни заглавия, че бомбата е предходна отсам ”, разяснява Гауров пред Нова телевизия.

 

Той е уверен, че няма по какъв начин страната ни да бъде забъркана. „ Договорът за тези рула е подписан на 8 февруари - доста преди началото на войната. Те са обитавали на наша територия, напуснали са страната 20 дни преди гърмежа. Категорично България даже и индиректно не може да бъде навързана в тази поредност от дейности ”, сподели Гяуров.

Според него обаче мостът е законна военна цел.

 

„ Той е нелегално издигнат на украинска територия. Могат да вършат с него каквото желаят ”, сподели Гяуров. Според него обаче Украйна няма интерес да го събаря по голям брой съображения.

 

„ Ако имам дълготрайни планове да освободя Крим, ще го оставя, с цел да могат съветските бойци да се изтеглят, другояче ще настъпи огромна кланица ”, сподели Гяуров.

„ Второ – неизбежно Украйна мисли за времената, когато ще настъпи мир. Това е доста значима артерия ”, изясни Гяуров.

 

Според него никой няма интерес спорът териториално да се уголемява и нито една от международните мощ няма да допусне сходно нещо.

 

„ Струва ми се, че войната ще стане мудна. Идва зима, войната е тежка, Русия разчита на закъснение, Украйна ще се опита да бърза. Неминуемо светът ще бъде изтощен, огладнял, останал на студено. В Америка републиканците демонстрират, че няма да продължат до безспир тази политика на финансиране на Украйна и снабдяването й с оръжие. При една смяна в Конгреса, не се знае накъде могат да тръгнат нещата ”, разяснява той.

 

Според него няма никакъв проблем с това, че посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на първото съвещание на 48-ото Народно събрание.

„ Народните представители към този момент са определени, тъй че могат да вземат всевъзможни решения. Няма тесни правила на дипломатическия протокол. Може да вземат това решение. Нищо друго от държанието на останалите европейски представители ”, разяснява Гяуров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР