Нито един експерт, нито една организация не е казала една

...
Нито един експерт, нито една организация не е казала една
Коментари Харесай

Крум Зарков: Новият Избирателен кодекс позволява извращения с изборния процес

Нито един специалист, нито една организация не е споделила една добра дума за направените оферти

„ Този закон не трябва и не трябваше да се споделя Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс заради простата причина, че Изборният кодекс нямаше потребност да бъде изменян. Той трябваше да бъде единствено допълнен и то в няколко съответни параметри, които няколко пъти изразявахме през последните месеци. Трябваше явен ангажимент на Министерския съвет към придобиването на нови машини за гласоподаване и да бъде записано, че тези машини се купуват, а не наемат. Трябваше ясно да се каже кой сертифицира и кой съхранява машините ". Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков от парламентарната естрада.
Той акцентира, че този закон е трябвало да се споделя Закон за допълнение на Изборния кодекс и да бъде къс и явен. Зарков е уверен, че по този метод е щял да бъде признат с огромно болшинство по простата причина, че всички тези решения са изговаряни и изписвани в разнообразни отчети, в това число от ЦИК, през годините.
„ Ние не тръгваме от на никое място, защото в последните години имаше опити за осъществяване на машинното гласоподаване. И от тези опити бяха извадени избрани заключения и те можеха да се осъществят в Закона. Единственото, което трябваше, с цел да се случи това, е да има откровено предпочитание за машинно гласоподаване ", означи социалистът. Според него вместо тези няколко ясни параметри, Министерският съвет тотално се е извадил от процеса за придобиване на машините, а въпросите дали да бъдат наемани или закупувани машите, въпросът с институциите, ангажирани с тяхната инспекция и сертификация, не се вземат решение.
„ Институциите, показани в правна комисия, изрично обясниха, доброжелателно, че не трябва да бъдат ангажирани в този развой. Чуваемост - нула. Нито един специалист, нито една организация не е споделила една добра дума за направените оферти. Въпреки това се гласоподава напук - тъй като някой е споделил, че би трябвало да мине. Този Закон за изменение на Изборния кодекс ще се трансформира в закон, допускащ извращение с изборния развой ", приключи Крум Зарков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР