Нито един депутат от ГЕРБ и Патриотите не отиде на

...
Нито един депутат от ГЕРБ и Патриотите не отиде на
Коментари Харесай

Нито един депутат от ГЕРБ не отиде на палатката при майките, една от тях разплака всички

Нито един народен представител от ГЕРБ и Патриотите не отиде на палатката при майките на деца с увреждания, с цел да чуе за проблемите им. Жените, които четири месеца стачкуват с искане да се одобряват значими закони, поканиха всички 240 национални избраници на среща в петък следобяд. На събитието се отзоваха едвам 3 % от депутатите- всички от Българска социалистическа партия и Хасан Адемов от Движение за права и свободи.
С майките бе и омбудсманът Мая Манолова, която ги поддържа от началото на митингите. „ Не желаеме да сме обществени паразити. Не желаеме да съществуваме на хърба на хората. Ние сме образовани и желаеме да бъдем потребни за обществото, да работим. Системата обаче ни принуждава да стоим затворени у дома, тъй като няма услуги, които да са ни в помощ при развъждането на децата”, сподели една от майките през сълзи. Друга добави: „ Четири месеца сме тук, а депутатите си обръщат главите, тъй като не желаят да ни виждат”.

Боряна Драганова разплака всички присъстващи с прочувственото си послание към националните избраници: „ Не виждам да сте разбрали къде е казуса. Искам за миг да си визиите, единствено за миг, че на нашето място са вашите майки, а на мястото на нашите пораснали деца-сте вие самите.

Над 18 години всички. Отговорете си на един въпрос, който желая да ви задам: Щяха ли вашите майки да се откажат от Вас? Просто когато мислите за нашите закони, мислете за това. Ако вашите майки бяха на нашите места, щяха ли да се откажат от битката? Щяха ли вашите майки да се откажат от Вас? Аз няма да се откажа! Съжалявам, че съм толкоз прочувствена. Хващате ме в миг, в който изписват майка ми от болница и съм с дете с увреждания над 18 година Имам една жена, на която съумявам да заплащам и която стои у дома, с цел да мога да дойда на палатката и да мога да работя.

През останалото време аз съм неподкрепена, сама, без услуги. Имам и крепко дете, за което би трябвало да се грижа. Аз съм единственият човек, който би трябвало да изкарва пари. Системата сега още веднъж ме слага пред алтернативата дали да спря да работя и да се затворя у дома. Ако до на следващия ден не намеря услуга, която да ми помогне, разбирате ли-няма живот, няма късмет. Аз в случай че спра работя, няма с какво да заплащам. На 29 ноември моята щерка ще навърши 20 години. Ще свършат всички вероятни помощи досега за децата и трима души ще бъдем обречени да живеем с 250 лева на щерка ми. Сами си отговорете това дали е допустимо.

Отдавна насочвам предизвикателство към вас. Направете по този начин, че всеки от депутатите да прекара в едно семейство с дете над 18 години с тежко увреждане. Без медии и популизъм. Прекарайте три дни с нас, с цел да видите какво е. Три дни с онкоболен човек. Три дни с диабетно болен, с човек без крака или със кьорав и ням.
Седнете за три часа в Народно събрание в инвалидна количка и се пробвайте да свършите някаква работа. Ясно е, че проблемите са доста. Но когато прекарате три дни в семейство с деца с увреждане, тогава влезте да гласувате законите. Сигурна съм, че ще имате различен взор върху нещата”.

Депутатите, след които и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дадоха обещание да създадат всичко допустимо, с цел да се одобряват законите. Те показаха опасения, че при закъснение, може да не влязат в действие идната година, защото са обвързани с приемането на бюджета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР