Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър досега,

...
Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър досега,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Профилът на министрите в проектокабинета „Габриел“ ще е експертен

Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър до момента, няма да бъде измежду имената в проектокабинета „ Габриел ". Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Профилът на министрите в проектокабинета ще е експертен, а кабинетът ще бъде с стеснен мандат. „ Няма да бъдат включени ярки политически фигури ", посочи Добрев.

ГЕРБ продължава да търси по-широка поддръжка за това проектоправителство, с изключение на декларираната към този момент от Движение за права и свободи и „ ИТН " (ИТН), съобщи Добрев. С поддръжката на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ се събират 116 гласа, а са нужни най-малко 121, подсети депутатът от ГЕРБ.

По думите броят на специалистите от подкрепящите партии ще бъде разпределен съразмерно на боря на депутатите в съответната партия - ГЕРБ ще има сред 13 и 15, Движение за права и свободи - сред трима и петима, а Има Такъв Народ - двама. Разговорите за съответните имена са водени от самата Мария Габриел, акцентира Добрев.

Конституционната промяна е приоритет за ГЕРБ, само че за нея е належащо повече време, добави той.

Според него, в случай че не се образува държавно управление и Народното събрание одобри бюджет, има заплаха дефицитът от 6,5% ще стане 10 или 12%, защото всяка партия ще стартира да наддава предизборно. „ Това, което може да направи Народното събрание, е да удължи бюджета, от предходната година, по този начин, че да може да действа едно служебно държавно управление. Но това са спешни разновидности, до които се надявам да не стигнем. Все отново дайте късмет на първия мандат да бъде изпълнен ", прикани депутатът от ГЕРБ.

Той разяснява и свадите в прокуратурата. Симбиоза сред Движение за права и свободи, ГЕРБ и прокуратурата няма, безапелационен бе той. „ В момента кулоарните клюки са, че заканите са тъкмо против ГЕРБ - каква симбиоза би могло да има? ", разяснява Добрев.

Ако има данни за закононарушения, тези закононарушения би трябвало да се разледяват в точния момент и да се повдигат обвинявания в точния момент, а не да се събират едни папки и да се държат за избран комфортен миг. „ Затова нямам доверие, че ще се потвърдят слуховете за това, че ще се разхвърлят папки и ще се повдигат обвинявания. Не би трябвало тази система да работи по този начин. Ако се окаже, че тя работи по този начин, значи има нещо изцяло неправилно в нея ", добави Добрев.

За заявената поръчка от страна на Мария Габриел за отстраняването на Иван Гешев ПГ на ГЕРБ е научила на самото съвещание, по едно и също време с всички медии и обществеността, изясни депутатът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР