Нито един българин не успя да намери място във финалите

...
Нито един българин не успя да намери място във финалите
Коментари Харесай

Четирима българи участваха в легендарното фрирайд състезание Engadin Snow

Нито един българин не съумя да откри място във финалите на именитото съревнование по фрирайд Engadin Snow в Швейцария, откакто квалификационният ден не мина по проект за състезателите ни.

Боян Бъчваров (ски) и Борис Първанов (сноуборд) се спуснаха един след различен, надлежно 13-ти и 14-ти, и направиха добре авансово определените от тях линии. Симона Камберова (ски), със стартов номер 100, обърка линията си, само че все пак съумя да направи чисто втурване. Десислава Димитрова (ски, №104) стартира доста мощно, само че при приземяването на един от дроповете в горната част на ската се откачи едната й ска, което докара до най-малък брой точки. За страдание, нито един от тима не доближи до финалите, където бяха позволени единствено 14 състезателя - 5 ски мъже, 3 ски дами, 3 сноуборд мъже и 3 сноуборд дами. Финалите се организираха на популярната Северна стена на връх Корвач, 3303м.
 Тризвездното съревнование в Швейцария е с 18-годишна традиция, като по думите на уредниците му е една от най-хубавите инспекции за опциите на райдърите от квалификациите преди Световния Фрирайд тур.

Българско присъединяване имаше и на 4-звездното съревнование във френския курорт Лез Арк. За напреварата бяха записани Симеон Павлов (ски) и Валери Пелтеков (ски), само че тя бе прекъсната, защото времето се утежни и видимостта на ската съвсем изчезна. Тежко рухване на един от скиорите наложи евакуация с хеликоптер, което в допълнение забави провеждането на надпреварата.
 Симеон беше предпоследния скиор, който се спусна преди прекратяването и макар внезапно намалялата видимост направи доста мощен рън, в това число и значителен дроп в долната част, който никой от състезателите не бе скачал.

Организаторите несъмнено имаха меко казано странни решения, откакто в авансово доказания ден за надпреварата в петък, който беше безоблачен, взеха решение да не употребяват различен от евентуалните скатове и отложиха за събота, имайки поради че прогнозата беше за повреждане на времето още преди обед.

Така стеклата се обстановка значи, че никой от състезателите няма да бъде със зачетен рън и за жалост за Симеон и Вальо значи пропускане на доста значими евентуални точки за ранкинга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР