Нито един американски гангстер в историята не успява да остави

...
Нито един американски гангстер в историята не успява да остави
Коментари Харесай

Всеки е чувал за Ал Капоне, но едва ли знае тези неща за него

Нито един американски разбойник в историята не съумява да остави такава диря в съзнанието на хората, както Ал Капоне. Вчера се навършиха 119 година от рождението на именития мафиот Алфонс Габриел Капоне, който е роден на 17 януари 1899 година

Чрез най-различни противозаконни действия, като продажбата на алкохол по време на Сухия режим в Съединени американски щати, Капоне и неговата тайфа генерират големи облаги и оставят голям брой трупове след себе си.

Още по-впечатляващо от заработените от Капоне и неговите хора 100 млн. $ (равняващи се на 1.44 милиарда $ днес) е това, че той натрупва голямото си положение единствено за седем години.

Ако това не се бе случило посредством незаконна активност, Капоне щеше да бъде образец за реализиране на Американската фантазия. Роденият в Бруклин в фамилията на имигранти от работната класа Капоне след това се трансформира в един от най-богатите и авторитетни американци.

Вижте няколко забавни обстоятелството за именития разбойник точно на рождения му ден:

Капоне и неговата тайфа съумяват да натрупат 100 млн. $ посредством контрабанда, проституция, хазарт и рекети.

Бронираният Cadillac на Капоне е иззет от управляващите и след това е употребен от президента на Съединени американски щати Франклин Делано Рузвелт.

Белезите по лицето на Капоне са от сборичкване с нож. Когато живеел в Бруклин, Капоне заговорил жена в бар, с което разгневил брат й, който се опитал да го наръга с нож във врата. Нападателят на Капоне декларирал, че се целел във врата на гангстера, само че пропуснал и порязал бузата му, тъй като бил пийнал.

Заради белезите по лицето медиите стартират да го назовават " Белязаният " - прякор, който той ненавижда. Неговите другари го наричали или Големия Ал, или Снорки.

Гангстерът се срамувал от белезите. Той твърдял, че са от армията, до момента в който бил във Франция, макар че в никакъв случай не бил служил в армията.

По време на Голямата меланхолия Капоне имал социална кухня за небогати в Чикаго, където хранел стотици поданици на града, които били без работа по това време.

Капоне бил палач, само че постоянно показал класа и изпращал скъпи букети на погребенията на мъжете, които убивал.

Бизнес водачите на Чикаго били измежду първите, които обществено призовали за ареста на бандата на Ал Капоне. При непрекъснатите стрелби на Мичиган авеню имало малко почтени жертви, само че това било неприятно за бизнеса в града.

Популярната сцена с бухалката от кино лентата „ Недосегаемите “ е измислена. Смята се, че Капоне е употребявал бухалка най-малко в три случая, само че не и по време на вечерно празненство.

Според известния създател Дейл Карнеги, заслугата за основаването на обществения имидж на съумелия предприемач е на Капоне поради метода, по който той се обличал и метода, по който се държал с медиите.

Тъй като Капоне не създавал проблеми в пандиза в Атланта, той най-вероятно е бил изместен в Алкатраз от федералните управляващи, с цел да се разпространява новия затвор.

Ал Капоне имал врагове и в Алкатраз, където различен пандизчия на име Джеймс Лукас го атакува с ножица под душа.

Докато излежава присъдата си в Алкатраз, той свирел на банджо и на китара в затворническа тайфа с името The Rock Islanders.

Престъпният живот на Ал Капоне стартира в ранна детска възраст. Докато пораства в Ню Йорк, той се събира овреме с неприятни хора и в шести клас напуща учебно заведение и се причислява към улична тайфа.

Ключът към обезпечаването на огромна присъда за Ал Капоне по време на процеса било това, че съдията персонално избирал правосъдните заседaтели. Тъй като множеството мъже пиели, било мъчно да се намерят правосъдни заседатели, които да осъдят контрабандист на алкохол.

Криминалният необут отвлича известния джаз музикант Фатс Уолър и му подрежда да свири на празненството по случай рождения му ден през 1926 година

Ролята на държавния сътрудник Елиът Нес за осъждането на Капоне е мощно пресилена за задачите на Холивуд. Истина е, че екипът на Нес оказва помощ за повдигането на обвиняване на Капоне за нарушение на Сухия режим, само че това, което го изпраща в пандиза, е делото за укриване на налози.

Произнесената от съда присъда от 11 години и половина затвор е шокираща. Капоне бил отхвърлил предлагането на държавното управление и очаквал единствено двегодишна присъда.

Капоне се наслаждавал на лек живот в пандизите в Атланта и Филаделфия и плащал на надзирателите за специфични екстри, като кресло за четене.

Капоне имал доста имена, като едно от тях бил псевдонима Алберт Коста, който той употребявал, с цел да купува парцели във Флорида, включително и имение в Маями.

Ал Капоне бил контрабандист номер едно, до момента в който неговият брат Джеймс Винченцо Капоне бил от другата страна на закона и работел като федерален сътрудник в Небраска.

Капоне имал високо мнение за себе си и непосредствено заявявал пред медиите, че просто устоя фамилията си и прави услуга на обществото в Чикаго, като дава опция на хората да използват алкохол и да играят
хазарт.

Сифилисът нанася съществени проваляне на мозъка на гангстера. В края на живота му доктор приравнява умственото му положение на това на 12-годишно дете.

Твърди се, че в последните си дни Капоне провеждал мислени диалози с някогашни свои съратници, които бил умъртвил.

Източник: Profit.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР