Нито аз, нито вие, нито моите деца ще бъдат „северномакедонци“.

...
Нито аз, нито вие, нито моите деца ще бъдат „северномакедонци“.
Коментари Харесай

Зоран Заев: Никога няма да станем северномакедонци

Нито аз, нито вие, нито моите деца ще бъдат „ северномакедонци “ . Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев, представен от БГНЕС.
По думите му макар термина „ северно “, популацията на Македония си остава от македонци и акцентира, че няма друга страна с това име.
Премиерът съобщи това в отговор на въпрос „ по какъв начин се почувствал сутринта, когато в Народното събрание 80 депутати гласоподаваха за промени в конституцията и по кое време неговите деца ще бъдат записани като „ северномакедонци “, подложен от жители по време на днешния обществен спор за проектоизмененията на конституцията по силата на Договора от Преспа. Обсъждането се организира в университет в Скопие.
„ Видяхме, че 27 години просто потъваме. Можем да продължим да потъваме, само че с цел да подобрим живота тук, в нашата страна, и с цел да не станем страна на пенсионери, да запазим младежите, ние се взехме решение на тези стъпки. Споразумението с Гърция признава македонския език, нашето самоопределяне. Няма да бъдем " северномакедонци " и няма да носим срама на " фиромци “ (идва от FYROM – Бивша югославска република Македония, бел. ред.) ". Трябва да помислим какво ще оставим на нашите деца “, отговори Заев, чиято тирада беше бурно приветствана от присъстващите на разискването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР