Nissan заяви, че липсата на актуализации за 13 години е

...
Nissan заяви, че липсата на актуализации за 13 години е
Коментари Харесай

13-те години без ново поколение на GT-R били плюс за спортния модел

Nissan съобщи, че неналичието на актуализации за 13 години е главното преимущество на GT-R пред директната конкуренция. Така японската компания откри позитивни аспекти в дългия витален цикъл на модела. Изказването идва персонално от Хироши Тамура, началник на плана GT-R. В изявлението си Тамура съобщи още, че едно от конкурентните преимущества на спортния автомобил е неналичието на фундаментални актуализации за последните 13 години.

Специалистът споделя, че постоянството на дизайна разрешава на компанията да поддържа цените на GT-R ниски. Тамура даде да се разбере, че Nissan ще продължи да се пробва да се придържа към закостенял метод при създаването на спортни коли, тъй че японските модели да останат налични за потребителите. Тамура акцентира, че Nissan има еволюционно развиване на спортните коли от доста години: да вземем за пример „ фундаменталната платформа “ на Skyline R32 и R34 е непроменена, макар че първият модел дебютира в края на 80-те, а вторият е създаден малко преди 2000 година.

Премиерата на прототипа Nissan GT-R R35 се състоя през 2005 година, а дебютът на индустриалната версия стана факт през 2007 година. За 13 години на монтажната линия моделът е минал няколко рестайлинга. В момента Nissan GT-R с 570 конски сили коства съвсем на половината от цената на Porsche 911 Turbo S 991.2, което е съпоставимо по мощ. Цените за японски състезателен автомобил в Съединени американски щати стартират от 113,5 хиляди $, а немското купе коства най-малко 192 хиляди $. Факт е обаче, че макар че Nissan се пробва да търси позитивни резултати в дългия витален цикъл на модела, продажбите на GT-R понижават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР