Nissan възнамерява да прекрати разработването на дизелови двигатели, за да

...
Nissan възнамерява да прекрати разработването на дизелови двигатели, за да
Коментари Харесай

И Nissan се отказва от дизела

Nissan има намерение да приключи създаването на дизелови мотори, с цел да се концентрира върху електрификацията на моделната си гама, написа Nikkei Asian Review.

Според управлението на компанията, търсенето на дизелови коли ще се свива на всички пазари, изключително като се има поради, че огромна част от европейските страни възнамеряват да лимитират придвижването на дизелови коли в центровете на огромните си градове. В Германия този развой към този момент стартира, като занапред се чака да набере мощ съответно в тази страна. За взетите решения от Англия, Франция, част от скандинавските страни сме писали неведнъж.

Трябва да отбележим, че все още Nissan не продава дизелови пътнически коли в Япония и Съединени американски щати. Такива към момента се оферират в Европа, само че при започване на идващото десетилетие и тук този вид задвижване ще отиде в историята. Изключение ще са лекотоварните модели, които ще продължат да се задвижват от дизели, само че закупени от други производители.

Партньорът на Nissan в Алианса - Renault – също има намерение в близко бъдеще да приключи създаването на дизелови мотори.

Първият производител, който съобщи желанието си да изкара дизела в пенсия, бе Volvo. Икономисаните средства ще бъдат вложени в основаването на хибридни модификации на моделите си.

Това решение на Nissan идва на фона на новината, че Bosch е разкрила технология, която да избави дизела, правейки го по-екологичен и по-икономичен. За задачата се употребява технология за интензивно терморегулиране, която поддържа оптимална температура в системата за рециркулация на отработените газове.

Електромобилите и хората: любопитни обстоятелства

Нелегален програмен продукт е причина Германия да плаши Daimler с санкция от 3,75 милиарда евро
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР