Nissan Townstar EV е електрическа версия на комбито с висок

...
Nissan Townstar EV е електрическа версия на комбито с висок
Коментари Харесай

Електрическият Nissan Townstar е вече на пазара - видео

Nissan Townstar EV е електрическа версия на комбито с висок покрив и към този момент може да бъде поръчана от 39 990 евро, като първите доставки са планувани от тази есен. Елверсия на компактният транспортер има пет места, размер на багажника до 2500 литра и може да тегли ремарке до 1500 кг.

Nissan оборудва комбито Townstar EV с практични функционалности, които го вършат уместно за завършения с цялото семейство. Например, вторият ред седалки може да се мести напред и обратно, с цел да се приспособява багажното поделение към съответните транспортни условия.

Електрическият мотор на Nissan Townstar EV доставя 90 кВт/122 к.с. и развива 245 Нм въртящ миг. Батерията от 45 кВтч може да се зарежда с AC (11 или 22 квт) или DC посредством CCS конектора на автомобила. Според производителя последният разрешава зареждане от 15 до 80 % за 37 минути.



Вариантът със система за зареждане от 22 кВт е оборудван и с термопомпа, която отоплява купето на автомобила. Вградена е и система за изстудяване на батерията, която усъвършенства експлоатационния живот на задвижващата батерия. Пробегът с едно зареждане са сочи на 300 км.

Nissan е изострил дизайна на ванчето - предната престилка се отличава със комплициран модел кумико, който отразява японската ДНК на модела и има за цел да придаде на автомобила първокачествен темперамент. Стилизираният модел се основава на обичайната японска техника за обработка на дърво - преплетени форми основават малко произведение на изкуството.

Вътре десетинчов цифров екран с принадлежности сплотява цялата нужна информация. В допълнение към опцията за апостериори зареждане за смарт телефони, Nissan Townstar предлага акценти като двузонов автоматизиран климатик, отопляеми предни седалки и опционален зимен пакет с отопляемо предно стъкло и отопляем волан.

Собственикът на автомобила може да получи отдалечен достъп до необятен набор от функционалности посредством приложението NissanConnect Services. Например, допустимо е да охладите или затоплите автомобила преди да започнете пътуването. С до 49 литра място за предпазване в предната и задната част на автомобила и три обособени Isofix точки за закрепване, Nissan Townstar EV комби предлага обилие от пространство и функционалност.

Мястото на задните седалки може да се контролира - в предна позиция има размер на багажника до 850 литра; като алтернатива те също могат да бъдат преместени обратно, с цел да обезпечат повече място за краката на пасажерите. Освен това седалките могат да се сгъват в съответствие 60:40; размерът на товарното поделение по-късно се усилва до 2500 литра. Благодарение на сгъваемия рафт на багажника, товарното поделение може да бъде елементарно налично и от вътрешната страна.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР