Nissan продава руските си активи на държавата с опция за

...
Nissan продава руските си активи на държавата с опция за
Коментари Харесай

Nissan продава руския си бизнес на държавата за 1 евро

Nissan продава съветските си активи на страната с алтернатива за назад изкупуване на бизнеса в границите на шест години , заяви Ройтерс.

" Nissan Manufacturing Rus трансферира активите си на страната - договорка от огромно значение за промишлеността ", сподели министърът на индустрията и търговията на Русия Денис Мантуров в изказване във вторник.

Nissan ще трансферира бизнеса си в Русия на държавна компания против 1 евро (0,97 долара), заяви компанията. Очаква се да загуби от към 100 милиарда йени (687 милиона долара). Това е следващото скъпоструващо излизане от страната на световна компания.

Автомобилният производител ще трансферира дяловете си в Nissan Manufacturing Russia на държавната NAMI, се споделя в известието. Сделката ще даде на Nissan правото да изкупи назад бизнеса в границите на шест години, заяви и съветското министерство на промишлеността и търговията.

Продажбата ще включва автомобилния цех и изследователските уреди на Nissan в Санкт Петербург, както и неговия център за продажби и маркетинг в Москва.

Nissan спря производството в завода си в Санкт Петербург през март заради спиране на веригата за доставки и поради започването на нападателната война на Русия в Украйна.

Оттогава компанията и нейното локално звено следят обстановката, се споделя в известието. Поради неналичието на вероятност Nissan взима решението да излезе от съветския пазар.

Mitsubishi Motors също обмисля да напусне Русия, написа вестник Nikkei, представен от " Ройтерс ". Говорител на Mitsubishi сподели, че още не е взето решение.

Сделката бележи последното овакантяване на огромна компания, откогато Русия изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари и отразява хода на нейния сътрудник в алианса Renault, който продаде мажоритарния си дял в съветския авто производител АвтоВАЗ на съветски вложител през май. Съобщава се, че Renault е продала каузи си в АвтоВАЗ за една рубла (0,0157 долара).

Миналата година Nissan е продал 53 000 автомобила в Русия.

Renault, който има 43 % от Nissan, пресметна, че решението на японския му сътрудник ще понижи чистия му приход за втората половина на 2022 година със 331 милиона евро.

След нахлуването на Русия в Украйна десетки компании оповестиха за прекъсване на работа , в това число производителите на коли Ford, General Motors, Porsche, Suzuki, Volkswagen и Volvo. Ferrari и Lamborghini, както и Jaguar Land Rover, взеха решение да спрат износа си за Русия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР