Nissan представи дългоочакваното второ поколение на електромобила Leaf. Дебютът пред

...
Nissan представи дългоочакваното второ поколение на електромобила Leaf. Дебютът пред
Коментари Харесай

50 хил. лева за новия Nissan Leaf

Nissan показа дълго чаканото второ потомство на електрическия автомобил Leaf. Дебютът пред аудитория ще се състои на автосалона във Франкфурт, а продажбите стартират през януари следващата година на цена от $30 000 (49 200 лева).



Новият Leaf е малко по-голям от предшественика си. Дълъг е 4 480 и необятен 1 790 мм. Дизайнът е много по-приятен и динамичен от досегашния модел.



Впечатление в салона вършат скосеният волан, комбинацията от циферблат на скоростомера и 7-инчов екран. Leaf II получава система за полуавтономно ръководство и автоматизирано паркиране, което не изисква намесата на лидера.



Нараснала е и мощността на японския електрически автомобил, който към този момент разполага със 150 к.с. и 320 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава по-малко от 10 секунди.



Съществено е повишен пробегът с едно зареждане на 40-киловатчасовата батерия. Капацитетът ѝ разрешава изминаването на 378 км по цикъла NEDC или 240 в действителни условия.



Догодина ще бъде показана версия с по-голяма 60-киловатчасова батерия, с която Leaf ще може да изминава по 500-550 без дозареждане. Новият модел ще може да се кара без се натиска спирачката. Системата e-Pedal сама понижава скоростта при всяко разпределяне на газта.

























Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР