Nissan планира агресивни съкращения на разходите, за да се справи

...
Nissan планира агресивни съкращения на разходите, за да се справи
Коментари Харесай

Nissan е на ръба - икономии или смърт

Nissan възнамерява нападателни съкращения на разноските, с цел да се оправи с непредвидения спад в продажбите, откакто наследената от Карлос Гон тактика за откритост рухна. Това споделиха за Reuters няколко самостоятелни източници, осведомени с проектите на японския производител, които отхвърлят да бъдат посочени заради чувствителността на тематиката.

Компанията е подготвена да отстрани най-малко 4 300 работни места и да затвори два индустриални обекта като част от по-широките проекти за спестовност на минимум 480 милиарда йени (4,4 милиарда долара) до 2023 година.

Ходовете са част от проекта за смяна, оголен през месец юли, и евентуално ще включват понижаване на гамата от коли на Nissan и редица други продуктови варианти. Очаква се съкращенията да бъдат най-големи в централите на компанията в Съединени американски щати и Европа. Предвижда се и понижаване на бюджета за реклама и маркетинг.
 70% спад на облагата на Nissan за второто фискално тримесечие
70% спад на облагата на Nissan за второто фискално тримесечие

Компанията понижи прогнозите си до края на финансовата година

" Ситуацията е ужасна - икономии или гибел ", споделя единият от източниците, който е непосредствен до висшето управление на Nissan и борда на компанията.

Повечето от плануваните съкращения и ограничения за повишение на успеваемостта бяха показани на борда на Nissan през ноември и получиха общо утвърждение, показват други два източници.

Говорителят на Nissan отхвърли коментар по информацията за новите ограничения за преструктуриране.

В годините на Гон Nissan предприе световна агресия, като усили потенциала си и разшири пазарите си в Индия, Русия, Южна Африка и Югоизточна Азия. За да реализира задачите си, колосът изхарчи големи суми за промоции и маркетинг.

Сега в доста от тези бизнес тактики липсват цели, а управлението на централата на Nissan в Йокохама прави оценка, че до 40% от международния му индустриален потенциал може да се усъвършенства.
 Nissan и Renault съживяват общите научни планове
Nissan и Renault съживяват общите научни планове

Един от фокусите ще бъде върху хибридните енергийни системи

Нови цели

През юли 2019 година Nissan съобщи, че ще редуцира 12 500 работни места от 14 обекта по света - от Англия до Испания, Мексико, Япония, Индия и Индонезия. Освен това гамата от модели на производителя ще бъде понижена. Това би означавало по една индустриална линия във всеки цех.

Сега се чака за непрекъснато да бъдат затворени други два завода, отвън оповестените 14 предприятия предходната година. Спекулира се и че икономиите ще обиден централите на компанията в Северна Америка и в Европа - надлежно в Тенеси и Женева, където разноските са раздути.

Според един от източниците маркетинговите екипи на Nissan в международен мащаб натрупват близо 1 трилион йени разход годишно, или към 45% от годишните непрекъснати разноски на Nissan от 2,1 трилиона йени.

Освен намаляването на непрекъснатите разноски на Nissan, мениджърите обмислят и проекти да спрат напълно нерентабилните модели, както и да ускорят темповете на създаване на нови артикули.

Новите проекти имат за цел да набират 480 милиарда йени на колоса до края на март 2023 година - 300 милиарда йени от понижаване на закрепените разноски и 180 милиарда йени от коли, които ще бъдат пуснати в идващите три години.

Nissan ще се стреми да реализира действен марж от 6% до края на март 2023 година при доходи от 14,5 трилиона йени, спрямо предстоящите 3% марж при доходи от 13 трилиона йени в прогнозата за годината, приключваща през този март.
 Историята на Карлос Гон и по какъв начин той прекатурна международната автомобилна промишленост
Историята на предприемача дезертьор и по какъв начин той прекатурна международната автомобилна промишленост

Всичко за някогашния ръководител на Renault-Nissan-Mitsubishi

Nissan и Renalut през 2019 година

Nissan и Renalut ca нaй-cлaбo пpeдcтaвилитe ce aвтoмoбилни пpoизвoдитeли пpeз 2019 гoдинa cпopeд индeĸca нa Вlооmbеrg Wоrld Аutо Маnufасturеrѕ.

B paмĸитe нa минaлaтa гoдинa aĸциитe нa Rеnаult ca пoeвтинeли c 23%, a тeзи нa Nіѕѕаn - c 28%. Tpeтият пapтньop в aлиaнca - Міtѕubіѕhі, cъщo ce пpeдcтaвя злe пpeз гoдинaтa - aĸциитe нa ĸoмпaниятa пoeвтиняxa c 24%.

Спадът се дължи основно на сĸaндaла около Карлос Гон и неготовността на алианса да отговори съответно на създалите се провокации. Всичко това пoнижи пeчaлбитe нa Nіѕѕаn дo нaй-ниcĸитe cтoйнocти зa пocлeднитe 10 гoдини.
 Nissan редуцира 12 500 работни места
Nissan редуцира 12 500 работни места

Премахват се 10% моделната гама на фирмата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР