Nissan обяви, че продажбите на автомобили, оборудвани с високотехнологичната система за автономно

...
Nissan обяви, че продажбите на автомобили,
оборудвани с високотехнологичната
система за автономно
Коментари Харесай

NISSAN продаде повече от 75 000 автомобила със система за автономно управление

Nissan разгласи, че продажбите на коли, оборудвани с високотехнологичната система за самостоятелно ръководство ProPILOT, са преминали границата от 75 000 единици.

“ProPILOT е революционна технология и е важна основа за изцяло автономните автомобили, обединени от визията ни Nissan Intelligent Mobility ”, разясняват от Nissan. “Той предлага доста по-вълнуващо ръководство, и заради тази причина не е изненадващо, че получава толкоз мощен и ранен потребителски банкет. ProPILOT е още един пример за това, по какъв начин през днешния ден ние предлагаме вълнуващи технологии посредством Nissan Intelligent Mobility, които ще пренесат всички към един по-добър свят ”.

Системата ProPILOT дава опция на водача да избере самостоятелно действие на своето транспортно средство при придвижване в една лента на автомагистрала, като по този начин водачът се улеснява при движение в засилен трафик или при дълги преходи. Технологията е в положение да анализира и разбере пътната конюнктура и да предприеме нужните маневри и действия, за едно естествено и сходно на човешкото ръководство.

ProPILOT беше стартирана на японския пазар през август 2016 година с модела Nissan Serena, след което технологията беше въведена и при X-Trail, новия LEAF, Rogue и Qashqai.

През идващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за сигурност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо равнище на автономност. Крайната цел е постигането на самостоятелно придвижване и в градски условия, с безвредно прекосяване през кръстовища.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР