Nissan Motor обяви, че в резултат на подписано споразумение с

...
Nissan Motor обяви, че в резултат на подписано споразумение с
Коментари Харесай

Nissan ще използва специални стомана и алуминий в масовото си производство

Nissan Motor разгласи, че вследствие на подписано съглашение с Kobe Steel, автомобилният производител ще вкара в индустриалния си развой на специфични, създадени по еко-отговорен метод, стомана и алуминий.

От 2023 година, Nissan ще внедри в производството на някои свои модели специфична Kobenable стомана с ниско наличие на C02, а малко по-късно ще вкара и новото еко-отговорно решение във връзка с употребяваният алуминий.

От Nissan разясняват, че решението за въвеждането в употреба на двата новаторски материала е провокирано както от желанието на компанията да следва тактиката си за постигане на въглероден неутралитет в цялото си произвеждане до 2050 година, по този начин и от обстоятелството, че двата материала оферират безусловно същите качества като тези създадени по типичен способ.

" Nissan има за цел да реализира въглеродна индиферентност през целия витален цикъл на продуктите си до 2050 година. Тъй като почти 60% от тежестта на автомобила идва от стоманени елементи и към 10% от алуминиеви елементи, потреблението на еко-отговорни стомана и алуминий е доста ефикасен метод за понижаване на излъчванията на CO2 по време на производството на частите, което е част и от виталния цикъл на автомобила ", разясняват от Nissan.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР