Nissan LEAF и електромобилът E-PACE на Jaguar са още два

...
Nissan LEAF и електромобилът E-PACE на Jaguar са още два
Коментари Харесай

Популярни електромобили на Nissan и Jaguar на изложението в Sofia Ring Mall


Nissan LEAF и електрическият автомобил E-PACE на Jaguar са още два от моделите, които ще бъдат показани на ревюто ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 в столичния Sofia Ring Mall. Френско-японската група Renault-Nissan е едноличен водач на пазара на електрически автомобили в Европа с дял от 41%, по данни на JATO Dynamics, изпреварвайки международния водач в този клас Tesla. Продажбите на коли с различни горива в света са надхвърлили през тази година границата от 1 милион броя още през първото тримесечие. В Китай са продадени 83,6 хиляди, а Европа държи второто място с 45 500 продажби, които са със 76% повече от същия интервал на 2017 година

На ревюто в София можете да видите Nissan LEAF , който изминава 270 км с едно зареждане на батерията (комбиниран цикъл (WLTP). Разходът на сила е едвам 20,6 kWh на 100 км, което значи, че можете да стигнете от София до Пловдив за малко повече от 3 лева, изясняват уредниците на ревюто. Батерията е с потенциал 40 kWh и се зарежда изцяло за 7,5 часа (от зарядна станция 32А вид Wall Box) или до 80% от потенциала й за 1 час (ако се употребява станция за бърз заряд вид ChaDeMo).

Мощността на Nissan Leaf e 150 к.с., колата е оборудвана с всички съвременни системи за сигурност, сигурност и удобства при шофиране, създадени от Nissan за стандартните модели. „ Разходите за поддръжка са под 700 лева за пробег от 150 000 км, или употреба от 2 години и половина. На ревюто в София ще бъде показана цялостната идея за действието на този електрически автомобил, с опциите и удобствата за зареждане на зарядни станции Legrand “, допълват уредниците.

 Мощността на Nissan Leaf e 150 к.с.

Мощността на Nissan Leaf e 150 к.с.

Първият си електрически автомобил пусна преди време и английският производител Jaguar - I-PACE. На ревюто ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 посетителите ще видят новия 5-местен състезателен SUV на Jaguar, който разчита на литиево-йонна батерия с потенциал 90 KW. Тя му разрешава пробег до 470 км с едно зареждане. Батерията се зарежда до 80% за 40 минути чрез специфичните електрически станции, които обезпечават непрекъснат ток и мощ 100 KW. При зареждане посредством стенна зарядна станция с изменчив ток от 7 KW запълването на този потенциал лишава 10 часа.

Новият i-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, с мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ миг. С тях Jaguar i-PACE е в положение да форсира от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди. Електромобилът се предлага с AWD задвижване за по-добро сцепление на пътя, което се укрепва от нискоразположената сред двете оси батерия, осигурявайки доста невисок център на тежестта. „ Интелигентните технологии в автомобила включват система за предварителна климатизация на батерията, която автоматизирано ще увеличи при зареждане или ще понижи температурата на батерията, с цел да реализира оптимален пробег преди тръгване “, изясняват уредниците.



Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE се предлага с новаторска навигационна система Electric Vehicle, която прави оценка топографията на маршрута до дестинацията, данните от предходни пътувания, в това число жанр на шофиране, тъй че да пресметна вероятния пробег и статуса на батерията. Електромобилът ще се предлага у нас от началото на 2019 година, най-вероятно от март, само че цената му за България към момента не е избрана.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР