Nissan IMx, изцяло електрическият кросоувър концептуален модел, предлагащ напълно автономно

...
Nissan IMx, изцяло електрическият кросоувър концептуален модел, предлагащ напълно автономно
Коментари Харесай

Това е електрическият концепт Nissan IMx

Nissan IMx, напълно електрическият кросоувър концептуален модел, предлагащ изцяло самостоятелно ръководство и пробег с едно зареждане от над 600 км, бе показан през днешния ден на автомобилното ревю в Токио.

Иновативният концептуален автомобил предлага взор в бъдещето на Nissan Intelligent Mobility, методът на Nissan за смяна задвижването на колите, ръководството и консолидираното им в обществото. Той е предопределен да заздрави връзката сред автомобила и лидера като непосредствен, благонадежден сътрудник, който предлага по-безопасно, по-удобно и по-приятно пътешестване.

Предлагайки невиждано наслаждение по време на път и опцията за надзор на режима на задвижване, Nissan IMx цели да трансформира всекидневието на водачите.

“Концептуалният кросоувър IMx с нулеви нездравословни излъчвания въплъщава бъдещето на Nissan Intelligent Mobility,” съобщи Даниеле Скилачи, изпълнителен вицепрезидент Маркетинг и продажби, бизнес с коли с нулеви нездравословни излъчвания и акумулатори. “Чрез Nissan Intelligent Mobility, Nissan се ангажира да промени в близко бъдеще метода, по който колите и хората споделят, а също и метода, по който колите взаимодействат с обществото.”

Правейки пътуването по-приятно: Nissan Intelligent Driving
В основата на софтуерните характерности на IMx стои бъдеща версия на ProPILOT, технологията, която предлага изцяло самостоятелно ръководство. Когато бъде включен режимът на задвижване ProPILOT, системата прибира кормилото в арматурното табло и накланя всички седалки, давайки на лидера повече пространство и позволявайки на пасажерите да се провиснал и да се насладят на своето пътешестване. Когато бъде определен режимът Manual, автомобилът връща кормилото и седалките в истинските им позиции, връщайки контрола още веднъж на лидера.

Насърчаване удобството и удоволствието от придвижването на електричество: Nissan Intelligent Power
Концептуалният автомобил Nissan IMx с нулеви нездравословни излъчвания възприема новата платформа за електрически автомобили на Nissan, проектирана за оптималната успеваемост. Тя разрешава подът да е напълно еднакъв, което отваря пространно купе и усъвършенства динамичността на ръководство. С невисок център на тежестта, шасито обезпечава остро ръководство, което дава обещание да предефенира кросоувър сегмента.

Мощният, само че спокоен задвижващ мотор обезпечава повече наслаждение. IMx разчита на два мощни електромотора начело и откъм гърба, които задвижват четирите колела. Комбинираната им мощ е 320 kW и невероятните 700 Nm въртящ миг, които черпят сила от батерия с огромен потенциал, която е с изменен дизайн и устройство за реализиране на по-висока компактност. Тази нова батерия обезпечава пробег от над 600 км с едно зареждане, с цел да могат пасажерите да се радват на по-дълго премеждие, без да се тормозят за презареждане.

Да станеш част от публичната инфраструктура: Nissan Intelligent Integration
Nissan IMx може да способства към публичната инфраструктура като никой различен автомобил преди него. Например, откакто транспорти притежателя си до летището, IMx може да се паркира независимо на място, където автомобилът да се свърже с локалната електрическа мрежа и да работи като „ виртуална” електроцентрала, връщайки електричество в мрежата, уголемение на функционалностите „ автомобил към дома” и „ автомобил към сграда”. След като притежателят се върне, IMx може да го вземе от терминала и да го откара вкъщи. Целият развой се извършва ефикасно, посредством частично на нараствания потенциал на батерията и технологиите за съгласуваност на борда, в това число Seamless Autonomous Mobility.

Нови EV дизайн философии за ерата на самостоятелните коли
Досега колите се проектираха с ясно разграничение сред екстериор и интериор. Екстериорният дизайн дава чувство за сигурност от външната страна, до момента в който интериорът дава на водачите подобаваща среда за съсредоточаване върху ръководството.

Тази целенасочена диференциация евентуално ще се промени с появяването на самостоятелните коли. Дизайнерите на Nissan се пробваха да премислят интериорното пространство на IMx, с цел да основат чувство за неприкритост, запазвайки чувството за усамотение. За да реализират това, те се впуснаха в оформянето на пространство, което свързва вътрешния и външен образ на автомобила.

Те желаеха също да пренесат главните характерности на електрическите коли – тихи и спокойни, с чувство за светлина, само че мощни и динамични. Те почерпиха ентусиазъм от японските концепции за ma, чувство за пространство и време, и wa (хармония), изразявайки взаимното битие на две видимо спорни понятия – “спокойствие” и “движение.”

Екстериорен дизайн: показване на неповторимите характерности на електрическите коли
Оформлението на IMx показва чистите и спортни характерности на електрическия автомобил, внедрявайки присъщи за Nissan дизайнерски характерности. От познатата V-образна радиаторна решетка, гъвкавата присъща линия се издига и минава през предния похлупак към задната част на автомобила. Широката повърхнина на завършените предни калници стартира от радиаторната решетка и продължава към профилите на автомобила, създавайки чувство за пластове.

Акцентиращият червен цвят, контрастиращ с перлено белия цвят на купето, е въодушевен от uramasari, който разказва хубостта и екстравагантността, които са присъщи за вътрешната част на обичайните японски кимона.

Интериорен дизайн: необятен и отпускащ
Интериорът на концептуалния автомобил IMx се придържа към главната идея за пространство, която може да се открие в обичайна японска къща, предполагайки чувство за неприкритост.
Панорамният OLED приборен панел демонстрира като декор заобикалящата автомобила среда. Отделен екран, облицован с дървесина, позициониран под приборния панел и обвиващ се към облицовката на вратите, дава на пасажерите неуловимо чувство за външния свят, сходно на shoji, обичаен книжен екран.
Диагоналната шарка katanagare върху седалките е внимателно гравирана с лазер. Подглавникът – чиято чарка е завършена сходно на kumiki, японски дървен пъзел – е направен от силиконов материал и рамка, направена посредством 3D-принтиране.

Изкуствен разсъдък разрешава на лидера да управлява приборния панел с придвижване на очите и жестове с ръце. Този подсъзнателен интерфейс понижава до най-малко физическите бутони и превключватели. Така се опростява кабината на IMx, трансформирайки я в доста ефикасна и извънредно удобна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР