Nissan беше сред тези, към които Apple се обърна с

...
Nissan беше сред тези, към които Apple се обърна с
Коментари Харесай

Преговорите между Nissan и Apple се провалиха

Nissan беше измежду тези, към които Apple се обърна с план за създаване на безпилотно електрическо транспортно средство. Преговорите обаче бяха прекратени на ранен стадий, оповестява Financial Times.

Според изданието полемиките не са минали на равнището висше управление на фирмите заради различия по отношение на марката. Твърди се, че производителят на iPhone предложил на Nissian да създава коли под марката Apple. Всъщност това би направило Nissan просто снабдител на части.

Apple не разяснява тази информация. Главният действен шеф на Nissan Ашвани Гупта съобщи, че японската компания не води договаряния с Apple: " Въпреки това Nissan постоянно е отворен за съдействие и партньорства, с цел да форсира трансформацията на промишлеността. "

Информацията за вероятното нахлуване на Apple на автомобилния пазар се появиха в края на предходната година. Ще напомним обаче, че основателите на iPhone оповестиха работата по електромобил още през 2015 година, само че от този момент нямаше никакви публични детайлности за плана.

Наскоро пък бе обявено, че в края на 2020 година Apple е наела някогашен инженер на Porsche. Според слуховете Apple ще пусне своята електрическа кола до 2024 година. За да извърши този проект обаче, компанията ще би трябвало да работи с авто производител - защото основаването на личен цех за коли може да коства милиарди долари и да отнеме доста години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР