Нисковъглехидратните диети съкращават живота, освен ако човек не е главно

...
Нисковъглехидратните диети съкращават живота, освен ако човек не е главно
Коментари Харесай

Нисковъглехидратните диети могат да са опасни за здравето

Нисковъглехидратните диети редуцират живота, в случай че човек не е основно вегетарианец, сподели ново американско проучване, заяви английският в. " Индипендънт ".
 
Учените откриха, че нисковъглехидратните диети, които станаха доста известни във Англия, Съединени американски щати и Европа, може да съкратят живота, изключително когато месото и млечните артикули са главният сурогат на съдържащите скорбяла храни.
 
Според американските учени при хората, които одобряват умерено количество въглехидрати (50-55 % от дневния банкет на калории) има по-ниска смъртност спрямо хората, които одобряват " нисковъглехидратни " храни, т.е. под 40 % от калориите.
 Учените откриха, че нисковъглехидратните диети може да съкратят живота, изключително когато месото и млечните артикули са главният сурогат на съдържащите скорбяла храни ThinkStock/Getty Images
Изследването сподели, че не всички нисковъглехидратни диети са идентични. Според един от създателите, професор Уолтър Уилът, епидемиолог от харвардското учебно заведение за публично здраве " Ти Ейч Чан ", прекомерно доста или прекомерно малко въглехидрати могат да бъдат нездравословни, само че това, което е от най-голямо значение е видът на мазнините, протеините и въглехидратите.-->
 
Привържениците на нисковъглехидратните диети заменят макаронените произведения, хляба и други съществени храни с спомагателни протеини и мазнини, с цел да черпят от тях сила.
 
Популярни форми на диетата са режимът на Аткинс и палеодиетата. Някои разновидности на нисковъглехидратната диета разрешава млечни артикули, а при други пък има възпиране от зеленчуци.
 Учените откриха, че нисковъглехидратните диети може да съкратят живота, изключително когато месото и млечните артикули са главният сурогат на съдържащите скорбяла храни ThinkStock/Getty Images
Според проучването, оповестено в сп. " Лансет пъблик хелт ", най-здравословният вид на нисковъглехидратната диета е този, при който се одобряват доста зеленчуци, растителни мазнини и бобови култури, с цел да заменят скорбялните въглехидрати.
 
Предходни проучвания навеждаха на мисълта, че нисковъглехдратните диети оказват помощ за краткотрайна загуба на тегло и за възстановяване на кръвното налягане, само че имаше малко информация за дълготрайния резултат от тях.
 
Новото проучване демонстрира, че да вземем за пример високопротеинова диета като тази на Аткинс може да усили риска от сърдечна непълнота.
 
За задачите на проучването учените са създали обзор на проучвания на хранителни режими от целия свят, обхванали 432 000 души. Само в Съединени американски щати те са наблюдавали питателните привички на 15 000 американци повече от 25 години и са проучили смъртността при тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР