Ниското качество на перилния препарат не е единственият фактор за

...
Ниското качество на перилния препарат не е единственият фактор за
Коментари Харесай

На какво се дължи неприятната миризма на дрехите след пране

Ниското качество на перилния препарат не е единственият фактор за това

Всяка стопанка се старае да употребява положителни артикули и препарати за дома и облеклата на фамилията, само че от време на време се открива, че облеклата нямат този мирис, който омекотителят ни е заречен. Това не постоянно е от ниското качество на перилния препарат, а може да е разследване от други фактори. На какво може да се дължи неприятната миризма на облеклата и бельото след пране, разберете в идващите редове, ни поучава.

Мухъл в пералнята

На пръв взор пералнята ви може да наподобява чиста и в редовност, само че в случай че напоследък усещате неприятна миризма, съпровождаща облеклата ви, огледайте уреда по-обстойно. Например мухъл може да се укрива в уплътненията към вратата. Мухлясалата пералня е и измежду главните причинители на неприятната миризма.

Претоварена пералня

Не предлагаме да достигате лимита на пералнята си всякога, даже тя да дава обещание събирането на огромно количество облекла. Ако мръсните ви облекла, спално долни дрехи и други са прекомерно захабени и изцапани, оставете към 2/3 от пералнята празна. По този метод те ще се движат по-свободно и ще се почистят по-добре. Ако препълните пералнята до горе с мръсни облекла, не е несъмнено доколко те ще са се почистили. Така се стопира тяхното придвижване и остават събрани вкупом, което единствено ги измокря, само че не и почиства.

Престояло мокро пране

Не е целесъобразно да оставяте прекомерно дълго изпраните облекла в пералнята или легена, без да ги поставите за сушене на простора или в сушилня. Това също е причина за неприятния им аромат на влага и плесен, както и е допустимо да стартират да се развъждат бактерии.

Използвате прекомерно малко или прекалено много препарат

Ако поставяте прекомерно количество перилен препарат, както и противоположното – в случай че пестите от него, е напълно допустимо облеклата ви да не миришат по този начин, както желаете. Прекаленото количество може да полепне по тъканите и при струпване да способства за неприятната миризма на облеклата. При малко количество, е допустимо облеклата ви да не се изперат качествено и да не миришат свежо.

Перете на ниски или несъответствуващи градуси

При изпиране на по-ниски градуси или на по-кратък цикъл, е допустимо по-замърсените облекла да не се изперат добре и да не придобият тази непорочност и прохлада, която очаквате. Не е изключено даже миризмата да не е изключително приятна.

Захабени облекла

Ако имате облекла, които са прекомерно остарели и към този момент захабени, техните тъкани имат личен аромат на застояло, който не се повлиява от перилните препарати. В този случай нищо не може да им помогне, с изключение на подмяната с нови.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР