Нискотарифната ирландска авиокомпания Ryanair отчете загуба от €96 милиона за

...
Нискотарифната ирландска авиокомпания Ryanair отчете загуба от €96 милиона за
Коментари Харесай

Райънер отчита тримесечна загуба от €96 милиона

Нискотарифната ирландска самолетна компания Ryanair регистрира загуба от €96 милиона за последните три месеца на 2021 година, оповестява RTE. От най-голямата по брой пасажери самолетна компания в Европа обявиха, че се надяват, че " съкращаването на потенциала на съперниците може да помогне за повишение на цените през значимия летен сезон ".

Заради пандемията, самолетната компания загуби €306 милиона през последното тримесечие на 2020-а, откакто беше отбелязала облага от $88 милиона през последните три месеца на 2019 година

От Ryanair предвиждат загуба за цялата финансова година, която завършва на 31 март, сред 250 и 450 милиона евро.

Главният изпълнителен шеф на компанията Майкъл О`Лиъри съобщи, че въпреки да е имало " доста мощно възобновяване " на резервациите за полети през последните седмици, прогнозата за триумф към момента е извънредно несигурна.

" За всеки случай ще предупредим всички наши акционери да чакат и по-нататъшни ограничавания и даже спирания на полети, поради Covid-19, преди Европа, а и останалия свят, най-сетне да разгласи, че пандемията е зад нас ", добави О`Лиъри.

Ryanair предвижда си, че ще лети с малко под 100 милиона пасажери през актуалната финансова година. Авиокомпанията е превозила 31,1 милиона пасажери за тримесечния интервал в края на 2021-а, което е доста повече от 8,1 милиона в края на 2020-а година.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР