Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че от сряда прекратява всички

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че от сряда прекратява всички ...

Wizz Air спира всички полети от и до Варна.


Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че от сряда прекратява всички свои полети от и до Варна. Марката ще важи до 1 май, петък, 2020 г., съобщиха от превозвача.

Решението за временното спиране на полетите е с цел ограничаване на разпространението на пандемията от COVID-19.Още по тематаСамо един нов случай на COVID-19 у нас*

Пътниците с резервации, засегнати от отмяната на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията.

Като компенсация компанията ще зареди 120% от първоначално платената такса автоматично във фирмения акаунт на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца. Пътниците могат също да изберат пълно възстановяване на платените суми в брой – което обаче ще отнеме повече време.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

През последното денонощие случаите на заразени с коронавирус в България преминаха прага от 200. Като предпазна мярка срещу разпространението на болестта бе въведен контрол на движението между областните градове в страната, а организираният туризъм на практика е преустановен.

Източник: investor.bg