Нискотарифната авиокомпания Изиджет (Easyjet) обяви, че ще бъде първата в

...
Нискотарифната авиокомпания Изиджет (Easyjet) обяви, че ще бъде първата в
Коментари Харесай

Изиджет с план за въглероден неутралитет и разработване на хибриден самолет

Нискотарифната самолетна компания " Изиджет " (Easyjet) разгласи, че ще бъде първата в света, която ще доближи до въглероден неутралитет и разгласи партньорството си с Еърбъс (Airbus) за създаване на хибриден аероплан, предадоха международните организации във вторник.

В началото английската компания ще се насочи към схеми за " въглеродна отплата ", които ще ѝ разрешат да работи по зелени планове най-много за възобновяване на горите и възобновимите сили и по този начин да компенсира излъчванията от въглероден диоксид от полетите си.

Превозвачът посочи, че това ще му коства 25 милиона лири (29.2 милиона евро) годишно и заплащането ще стартира от следващата година.

" Ангажираме се да имаме въглеродно неутрални полети посредством мрежата ни, това е международна премиера за самолетна компания ", сподели генералният шеф на групата Йохан Лундгрен, който е родом от Швеция, откъдето потегли увеличаващото въздействието си придвижване " срамно е да пътуваш със аероплан ". То приканва пасажерите да отдават преимущество на другите типове превоз.

Групата разгласи, че прибягването до " въглеродна отплата " е краткотрайно, очаквайки създаването на технология, посредством която ще могат да летят хибридни и електрически самолети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР