Нископротеиновата високовъглехидратна диета удължава живота и поддържа здравето на мозъка,

...
Нископротеиновата високовъглехидратна диета удължава живота и поддържа здравето на мозъка,
Коментари Харесай

Диетата, която удължава живота

Нископротеиновата високовъглехидратна диета удължава живота и поддържа здравето на мозъка, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

„ Отдавна знаем, че по-малкият банкет на храна удължава живота - съобщи ръководителят на проучването Кристофър Прауд от Южноавстралийския институт за здравни и медицински проучвания. - Преди известно време стана ясно, че огромната консумация на протеини редуцира живота , а в този момент към този момент знаем каква е повода за това. " Той разясни, че прекомерно огромният банкет на протеини може да форсира протеиновия синтез и до докара до поява на дефектни протеини, които са свързани с риск от преждевременна гибел.



Учените
тествали хипотезата си, като подложили плодови мушици и червеи на високопротеинова диета. " Тъй като тази връзка бе открита у хората, получените резултати в действителност демонстрират по какъв начин по-малката консумация на протеини може да удължи живота ни ", означи Прауд .

Той предлага освен да се понижи приемът на протеини, само че и да се усили потреблението на въглехидрати , които дълго време бяха свързвани с нездравословно хранене. " Въглехидратите имат остаряла неприятна популярност, само че ключът е в салдото и познаването на разликите сред " положителни " и " неприятни " въглехидрати ", посочи Прауд.

Неотдавнашно изследване сподели, че диетите , включващи забележителен банкет на " положителни " въглехидрати и храни с огромно наличие на фибри , понижават с 24 % риска от колоректален лак, коронарна болест на сърцето, инсулт и диабет вид 2.-->
 диета плодове зеленчуци Thinkstock/Getty Images
" Някои въглехидрати , като тези в плодовете и зеленчуците , са свързани с най-големи изгоди за здравето. Консумацията им е сходна с обичайна средиземноморска диета ", увери Прауд.

Резултатите от проучването са оповестени в Current Biology.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР